26. května 2011 • 18:58

Dostálek se může rozloučit, trest prominut

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Násilnosti po středečním finále Ondrášovka Cupu projedná disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu až za týden. Již dnes ale prominula zbytek trestu brněnskému záložníkovi Richardu Dostálkovi, aby se mohl rozloučit s hráčskou profesionální kariérou na hřišti.



Po dnešním jednání to oznámil to mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Dostálek dostal třízápasový trest za vyloučení v Uherském Hradišti. Dva duely už nuceně vynechal, nyní dostal bývalý reprezentant šanci, aby se v posledním ligovém kole rozloučil v jubilejním 350. utkání s dlouholetou kariérou.

"Komise v drtivé většině případů nepromíjí, ani nemění zbytek trestu. Tentokrát však vyslyšela žádost s ohledem na zvláštnost situace, neboť se jedná o hráče, který se rozhodl ukončit dlouhou a úspěšnou prvoligovou kariéru. Hráč nebyl v posledním období trestán, projevil lítost a za přestupek se omluvil," uvedl mluvčí komise.


Okolnosti vedoucí k narušení průběhu pohárového finále, které svaz sám pořádal, disciplinárka neprojednala kvůli tomu, že dosud nemá k dispozici podklady od delegátů a rozhodčích.

Tresty ale dnes obdržely za podobné prohřešky některé kluby: Sparta za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Bohemians 1905 zaplatí 60 tisíc korun, ze stejného důvodu bylo zahájeno řízení s Příbramí kvůli utkání s Brnem a s Plzní za zápas s Ostravou.



Komise poprvé ve své historii rozhodla o nepřenášení dvouzápasového trestu za osm žlutých karet do další sezony, jak bývalo pravidlem v minulých sezonách. Olomoucký Michal Vepřek tak nenastoupí jen v závěrečném kole a k tomu dostal podle nových regulí pokutu 20 tisíc korun.

Za vyloučení v druholigovém utkání na Kladně si šestkrát nezahraje Petr Pavlík z Hlučína.  Trest mu byl udělen za surovou hru, kopnutí v nepřerušené hře bez snahy hrát míč s následným zraněním postiženého.

"Výše trestu odpovídá tomu, že došlo ke zranění protihráče, navíc vedoucímu k jeho pracovní neschopnosti," vysvětlil Kolář. Jednou si za vyloučení v duelu Hlučín - Zlín nezahraje hostující Pavel Malcharek, stejně dlouho bude nuceně odpočívat jihlavský Karol Karlík, jenž byl vyloučen v zápase Most - Jihlava.

Za čtvrtou žlutou kartu si v posledním ligovém kole nejvyšší soutěže nezahrají Karel Piták (Jablonec), Daniel Huňa (Příbram), Lukáš Fujerik (Slovácko), Jan Štohanzl (Bohemians 1905), Michal Smejkal (Teplice), Marek Matějovský, Jiří Kladrubský a Jakub Podaný (všichni Sparta). V druhé lize budou absentovat Jaromír Šmerda a Oleg Duchnič (oba Sokolov), Jiří Stehlík (Varnsdorf), Jan Růžička (Čáslav) a Roman Hříbek (Znojmo).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud