27. května 2015 • 21:38

Sudí poškodil Jablonec. Sestřelil mě, byla to penalta, tvrdí Doležal

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské zklamání panuje v jabloneckém táboru po prohraném finále Poháru FAČR s Liberecem (1:1, po penaltách 1:3). Severočeši ztratili jednobrankové vedení až v 86. minutě. Všechno ale mohlo být úplně jinak. Sudí Zbyněk Proske totiž upřel poraženému celku pokutový kop po faulu Lukáše Pokorného na Martina Doležala.



Jablonecký útočník si posunul míč do pokutového území a následně byl atakován libereckým obráncem, který, jak ukazují opakované záběry, nezasáhl balon, ale Doležala.

Jasná penalta. Jenže sudí Zbyněk Proske byl proti a penaltu nenařídil. Jablonečtí se zlobili, ale o pár minut později je poslal do vedení právě faulovaný Doležal a jednobrankový náskok drželi až do 86. minuty, kdy jim ho vzal Marek Bakoš.

Jablonec - Liberec: Sporný zákrok Pokorného na Doležala ve vápně
Video se připravuje ...

Na tom, že se měla penalta kopat, se shodli experti ve studiu České televize i samotný útočník Jablonce. „Myslím si, že to byla jasná penalta. Píchnul jsem si před soupeřem míč. On mě sestřelil,“ řekl k zákroku Pokorného Doležal.

„Sudí byl sice postavený dobře, ale tohle je věc pocitu. Myslím si, že když si útočník píchne míč do vápna a obránce do něj vjede, tak je to faul,“ řekl ve studiu ČT sportovní ředitel Dukly Praha Günter Bittengel.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Liberec 1:1(1:3)
Video se připravuje ...

Jablonecký útočník se ale na tento sporný okamžik nechtěl vymlouvat. „Teď už je to jedno, rozhodčí to nepísknul, nemá smysl to rozebírat,“ dodal po utkání.

Kdyby ale sudí penaltu nařídil, mohl Doležal se spoluhráči křepčit s pohárem namísto libereckých fotbalistů, kteří si zajistili účast v 3. předkole Evropské ligy.

Doležal po další prohře na penalty: Asi mi to není souzené
Video se připravuje ...

Špit radil spoluhráčům, kde nemá brankář při penaltě šanci
Video se připravuje ...

Zklamaný obránce Vít Beneš
Zklamaný obránce Vít Beneš

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud