21. listopadu 2017 • 12:42

Nezmar proti Liberci! Slavia ve čtvrtfinále poháru přivítá Slovan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté úřadujícího ligového mistra pražské Slavie si v jarním čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu zahrají doma s Libercem, který před měsícem ukončil jejich rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži. Obhájce trofeje Zlín se představí na hřišti jediného druholigového týmu Hradce Králové, Mladá Boleslav přivítá Ostravu a Jablonec Slovácko. Hracím termínem čtvrtfinále je středa 28. února. Pikantní střetnutí čeká sportovního ředitele Jana Nezmara, který se ze severu Čech přesunul do Slavie a tak na jaře narazí na svůj bývalý klub.



Úterní los v Praze na Strahově proti sobě svedl dva papírově nejsilnější týmy. Slavia je v ligové tabulce na třetím místě a Liberec je o dva body čtvrtý. Slovan 22. října zvítězil v utkání 11. kola v Edenu 2:1 a ukončil rekordní sérii Pražanů bez ligové porážky, která se zastavila na 36 zápasech. V poháru budou moci červenobílí soupeři prohru částečně vrátit.

"Spokojenost je zejména s tím, že hrajeme doma. Soupeř je to strašně těžký, nemusíme chodit v paměti daleko. Je to měsíc, kdy u nás vyhrál. Určitě to nepodceníme. Hned 15. února se hraje první zápas jarní části Evropské ligy, pokud postoupíme, domácí pohár by měl být už náš čtvrtý nebo pátý soutěžní zápas na jaře. Doufám, že budeme dobře připraveni," řekl generální sekretář Slavie Jiří Vrba.

"Pohár jsme 15 let nevyhráli, tak doufáme, že už se to tentokrát podaří. Všechny čtvrtfinalisty dělí tři zápasy od účasti v základní skupině Evropské ligy. Kdo se kdy potkal s kvalifikací pohárů, ví, jak je obtížné se prokousat předkoly. Takže je to obrovská výzva," dodal Vrba.

Ve čtvrtfinále překvapivě chybějí ligový lídr z Plzně, druhý tým tabulky Olomouc i pražská Sparta. Viktoria doma prohrála se Slováckem, Letenští zase vypadli s Baníkem Ostrava.

Los čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu (hraje se 28. února):

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava,
FK Jablonec - 1. FC Slovácko,
FC Hradec Králové - Fastav Zlín,
Slavia Praha - Slovan Liberec.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:2. Domácí přišli o rekordní neporazitelnost
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud