3. května 2021 • 14:06

Na ligu s diváky a co pohár? Sparta stále čeká na rozhodnutí. Proč ale?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na fotbalovou ligu s diváky, byť v omezeném počtu, a na semifinále MOL Cupu bez nich? I tento na první pohled nepochopitelně rozdílný přístup nyní hrozí. O uplynulém víkendu se na tribunách fotbalových stadionů radovalo z gólů v devíti duelech 30. kola FORTUNA:LIGY 5 356 příznivců. Diváci mohli do ochozů díky výsledku jednání mezi Ministerstvem zdravotnictví a Ligovou fotbalovou asociací (LFA). Zda však ve středu alespoň 10% kapacity Letné uvidí derby Sparta – Slavia není stále vůbec jasné.



Ministerstvo zdravotnictví minulý týden v úterý povolilo částečný návrat fanoušků do hledišť, konkrétně kluby mohou zaplnit 10 procent kapacity svého stadionu, přičemž se do ní započítávají i novináři, pořadatelé a další osoby zajišťující organizaci utkání.

FORTUNA:LIGA a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA jsou soutěže pod hlavičkou LFA, která právě s ministerstvem ono povolení vyjednala. Zda se vztahuje i na MOL Cup, jenž spadá pod FAČR, však vyjasněno dosud nebylo. Byť z logiky věci není žádný důvod tento zápas stejně jako poté finále poháru brát jinak. Nakonec i pro to, že se hraje na stejných stadionech a se stejnými týmy a hráči.

V současnou chvíli se nejasnosti dotýkají především středečního 299. derby pražských „S“. Sparta, která přivítá Slavii, je připravena spustit rezervaci míst pro své permanentkáře. Avšak byla nucena její zahájení posunout. Důvod je prostý: od zainteresovaných státních a fotbalových autorit nedostala dosud verdikt o tom, jak že to s přítomností fanoušků na poháru je.

„Posouváme start rezervace míst na MOL Cup. Klub stále neobdržel od FAČR ani od Ministerstva zdravotnictví potvrzení, že se pilotní program umožňující využití deseti procent kapacity stadionu vztahuje také na tuto soutěž,“ uvedl ve svém prvotvním prohlášení celek z Letné.

Sparta původně posunula start rezervace míst na zápas na pondělních 16 hodin. Okolnosti jí ale donutily i tento termín zrušit. „Klub stále čeká na potvrzení ze strany FAČR, že na středečním utkání budou moci být fanoušci. Očekáváme, že potvrzení bychom měli obdržet v úterý dopoledne. Pokud to tak bude, rezervaci vstupenek spustíme v úterý v poledne," přiblížili aktuální situaci Letenští. 

Logika by velela, že když fanoušci mohli na ligové duely, měli by moct také na pohár. Byť je jeho organizátorem někdo jiný. Bude tomu tak ale?  

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 25. Kuchta, 30. Holeš, 53. Kuchta

Sestavy

Domácí: Heča – Wiesner, Čelůstka, Vitík, Hancko – Karlsson (54. Karabec), Sáček (64. Trávník), Hložek, Pavelka /C/, Plavšić (64. Minčev) – Juliš (78. Novotný)

Hosté: Kolář – Masopust, Deli, Kúdela, Bořil /C/ – Bah (86. Lingr), Holeš, Stanciu (81. Traoré), Ševčík (56. Provod), Dorley (56.Olayinka) – Kuchta (56. van Buren)

Karty

Domácí: Vitík, Pavelka, Trávník

Hosté: Holeš

Rozhodčí

Proske – Nádvorník, Hájek

Stadion

Generali Arena, Praha - Bubeneč

Návštěva

1420 diváků

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Velký krok za titulem, rozhodl Holeš
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJEM: Sparta nepřekonala komplex. Prohra nesmí být falešným důkazem o Vrbovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud