8. prosince 2023 • 10:09

Derby „S“ ve čtvrtfinále MOL Cupu! Plzeň na jaře pojede do Jablonce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
114
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Derby „S“ ve čtvrtfinále MOL Cupu! Dnešní los v sídle FAČR na Strahově rozhodl o tom, že Slavia na jaře vyzve v boji o postup do semifinále národního poháru Spartu. Repríza finále z minulé sezony se bude hrát v Edenu. Plzeň pojede do Jablonce, Zlín přivítá Liberec. Poslední dvojici tvoří druholigové celky Opava a Dukla.



Úředním hracím termínem čtvrtfinále je středa 28. února. Pražští rivalové se jen o pár dní později utkají také v lize, derby v rámci 23. kola nejvyšší soutěže mezi aktuálně vedoucím týmem tabulky a obhájcem titulu Spartou a druhou Slavií bude 2., nebo 3. března hostit Letná.

Největší české kluby se v poháru utkání čtvrtou sezonu po sobě a popáté z posledních šesti ročníků. Zatímco v květnovém finále zvítězila Slavia na stadionu Sparty 2:0, loni v únoru stejným poměrem triumfovali Letenští ve čtvrtfinále v Edenu. Před dvěma lety červenobílí mezi nejlepší čtyřkou vyhráli na Spartě 3:0. V úvodním derby v této ligové sezoně se rivalové na konci září rozešli na Slavii smírně 1:1.

„Na Spartě mě asi budou proklínat, zvlášť když budou hrát ještě na Slavii. Představoval jsem si, že spolu budou hrát později, ale los je los,“ řekl s úsměvem nejlepší střelec české reprezentační historie a bývalý hráč Sparty Jan Koller, který je ambasadorem MOL Cupu.

Také Jablonec a Plzeň se nedlouho po pohárovém souboji utkají i v lize, Severočeši přivítají Viktorii 16., nebo 17. března. Los svedl dohromady oba celky z druhé ligy a v semifinále tak bude poprvé od roku 2017 mužstvo z nižší soutěže. Tehdy Opava prošla až do finále, v němž prohrála se Zlínem.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

Opava - Dukla
Slavia - Sparta
Jablonec - Plzeň
Zlín - Liberec

Vstoupit do diskuse
114

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud