Pavel Janega
1. dubna 2010 • 20:53

Cipro probudil Růženku! Slavia slaví výhru

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE


Léčba Františkem Ciprem zabrala. Hned, co se ujal kormidla ve Slavii, se červenobílý klub zvedl a porazil Spartu 1:0! Jedinou branku vsítil Milan Černý. Fantastický úspěch z prvního utkání však slávisté budou muset potvrdit za čtrnáct dní v odvetě.



„Jestli se chceme zvednout, musíme porazit Spartu!“ prohlásil před utkáním kapitán Stanislav Vlček. Jeho výrok znamenal jedině: všechno, nebo nic. A slávisty pořádně nabudil.

Už po šestnácti minutách hry nad odvěkým rivalem vedli! Krajčík naservíroval přesný pas na Milana Černého, jenž využil rozhozené obrany Sparty a s pomocí Řepkovo teči udeřil.

Slavisty to nakoplo. Hráli jako vyměnění. Záhy dokonce mohli navýšit vedení. Grajciar na hranici šestnáctky převzal balon od Jandy, připravil si ho ke střele a vypálil. Letenský gólman Blažek stěží vyrazil míč na roh.

„Všechno je to o psychice. Ti kluci hrát fotbal nezapomněli,“ tvrdil Františko Cipro. Měl pravdu. Do posledního detailu.

František Cipro při obnovené premiéře na lavičce Slavie.Foto Pavel Mazáč (Sport)


A spekulace fanoušků, že si kluby vyměnily postup v poháru za tři ligové body? Ani náhodou. Sparťané po inkasované brance navýšili tempo. Napadali vysoko na soupeřově polovině. A snažili se vyrovnat, byť marně.

Blízko gólu byl Václav Kadlec, který pelášil zcela osamocen na brankáře Vaniaka. Místo radosti se však musel chytit za hlavu. A vynadat si. Ve stoprocentní šanci poslal míč vedle.

Neuspěl ani Sionko, který trefil tyč! "Kdyby to dal, bylo by to hodně špatné," oddychl si Cipro.






Údajnou dohodu mezi kluby vyvracela také tvrdá hra. Hráči chodili do soubojů hlava nehlava. Mnohdy až za hranicí regulérnosti. Bylo podivné, že sudí Dagmar Damková po anglickém stylu dlouho nechávala hře volný průběh.

Slávistická radost.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Ostrá hra bolela fotbalisty na obou stranách. Na zemi jich v průběhu hry zůstalo ležet hned několik. Třeba slávistický gólman Martin Vaniak, do něhož hrubě zajel Bony Wilfried. Jen se štěstím nedošlo k brutálnímu zranění. Střídat musel akorát letenský bek Manuel Pamič. Ten se ovšem zranil po nešťastném skluzu.

Derby bylo zkrátka vyhrocené po všech stránkách. Na hřišti i na tribuně. Hráči si důležitost zápasu uvědomovali a bojovali. Na české poměry byl k vidění nadstandardní fotbal.

Chybělo mu pouze více branek, což ale Slavii zajisté nevadilo. První bitvu vyhrála a do odvety půjde s jednogólovým náskokem. Nyní otázka zní: zvládne i druhý zápas? Odveta je na programu 15. dubna.

František Cipro při obnovené premiéře na lavičce Slavie.
František Cipro při obnovené premiéře na lavičce Slavie.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud