Jonáš Bartoš
15. dubna 2010 • 21:50

Drsné derby: Grajciar musel do nemocnice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia v Ondrášovka Cupu slaví po výhře nad Spartou (1:0) postup do semifinále. Přesto „sešívaným“ přibyla po utkání nepříjemná komplikace. Mužstvo přišlo o Petra Grajciara, který po tvrdém zákroku od Kušníra opustil hřiště na nosítkách.



Zraněný záložník zamířil z hrací plochy rovnou do nemocnice, kde mu rentgenové vyšetření vyloučilo zlomenitu.

„Grajciar má těžce zhmožděný kotník, odjel rovnou do nemocnice,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Slavii bude Grajciar chybět minimálně týden.


K incidentu došlo na konci prvního poločasu. Kušnír neodehrál u vlastního vápna balon, důrazným napadáním o něj přišel. Míč se dostal ke Grajciarovi, který chtěl z levé strany vypálit. Sparťanský bek ve snaze napravit svou chybu šel do skluzu. Místo balonu trefil nohu Grajciara a ten se s bolestivou grimasou zřítil k zemi.

Komentovaný ONLINE přenos s Luďkem Zelenkou a fanoušky Sparty i Slavie »

Gestikulace směrem ke slávistické střídačce zněla jasně. Střídáme! Bylo evidentní, že slávistický střelec posledních týdnů nemůže pokračovat ve hře. Na trávník šel Šenkeřík, Grajciarovo místo v záloze zaujal Milan Černý. Rozhodčí Adam ocenil tvrdý zákrok žlutou kartou.

Po Naumovi, Hlouškovi a Vomáčkovi přibyl na slávistické marodce další hráč základní sestavy. Jak dlouho bude Grajciar chybět, těsně po utkání přesně nikdo odhadnout nedokázal.

"Zlomený kotník naštěstí nemá, ale minimálně týden si nezahraje," prozradil alespoň přibližnou délku absence mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Kamil Vacek (vlevo) a Peter Grajciar
Kamil Vacek (vlevo) a Peter Grajciar


O postupujícím bylo prakticky rozhodnuto už po osmi minutách hry, přesto se na trávníku pořádně jiskřilo. A vypjatá atmosféra byla i na tribunách.

Oba kotle si opět neodpustily odpálení několika dýmovnic. Příznivci Slavie dokonce v prvním poločase zapálili několik sedaček, zasahovat museli hasiči. „Husto“ bylo i mezi skalními příznivci Sparty.

Vědět o sobě znovu dal i Tomáš Řepka. Po jeho ruce se kopal pokutový kop, který rozhodl o osudu čtvrtečního utkání. O tomto momentu se znovu bude mluvit. Podle televizních záběrů Řepka míč zasáhl ještě před hranicí vápna. Penalta se tedy pískat neměla.

Slávisté volali po penaltě i v druhém poločase. Kapitán Letenských se ve vápně loktem ohnal po Šenkeříkovi. Sudí Adam zákrok přešel. Viditelně nervózní Řepka však za následné řeči viděl žlutou kartu.

Penaltu ale zřejmě měli kopat i sparťané po zákroku na Bonyho Wilfrieda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud