9. října 2010 • 16:00

Ostuda! Sparta v Sokolově vypadla z poháru

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty nezvládli na půdě druholigového Sokolova penaltový rozstřel a vypadli z Ondrášovka Cupu už ve třetím kole. Sparta prohrávala už po devíti minutách základní hrací doby, ale Vachoušek z penalty brzy srovnal. Pak už se ale prvoligový favorit neprosadil a pokutové kopy ovládli fotbalisté Sokolova.



Zatímco domácí byli v závěrečné loterii stoprocentní, hostující Brabec s Pamičem góly nedali. V osmifinále hraném na dvě utkání se Západočeši střetnou s Mladou Boleslaví.

Sparta nastoupila oslabena o řadu hráčů, kteří plní reprezentační povinnosti. Mimo tým jsou Kadlec, Wilfried i Kucka, volno dostal Sionko. Mezi náhradníky se však poprvé po zranění objevil další potenciální reprezentant Kušnír.

Domácí před skvělou kulisou bezmála 6 000 diváků začali lépe a už v deváté minutě dal Duchnič vedoucí gól.

Fotbalisté Sokolova se radují z pohárové výhry nad SpartouFoto ČTK

Sokolovské vedení ale netrvalo dlouho, o pět minut později Vachoušek z penalty po faulu na Kweukeho vyrovnal. I nadále se však hrál vyrovnaný fotbal, domácí před favoritem neměli žádný respekt.

V závěru sparťané sice měli několik šancí, ale Matějovský trefil jen břevno, a tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu.

V něm favorit totálně selhal; zatímco domácí svěřenci Radoslava Látala, od jehož nedávného příchodu ještě neprohráli, proměňovali jeden pokus za druhým, Brabec s Pamičem se neprosadili.

Jako poslední se na sparťanské straně dostal k penaltě Vacek, který snížil na 1:3, Kaplan ale ve čtvrté sérii překvapení dokonal.

Leonard Kweuke ze Sparty (vlevo) uniká sokolovskému Jiřímu Studíkovi
Leonard Kweuke ze Sparty (vlevo) uniká sokolovskému Jiřímu Studíkovi

Trenér Sparty Jozef Chovanec prohlásil, že jeho svěřenci nesplnili jeden z hlavních úkolů sezony, kterým byla co nejdelší cesta domácím pohárem.

"Cítíme velké zklamání a budeme z toho vyvozovat důsledky. Soupeř byl v prvním poločase agresívnější, my jsme nezachytili jeho nástup, náš pohyb nebyl dostatečný. Přitom se dalo očekávat, že nám soupeř nedá nic zadarmo, tyto zápasy už takové bývají," řekl kouč.

Po domluvě v kabině se podle něj hra Sparty po přestávce zlepšila. "Už jsme Sokolov do ničeho nepustili, ale zase jsme vyhořeli v koncovce. Náš důraz v šestnáctce soupeře nebyl ideální a pak přišly penalty, v nichž se role favorita stírá," povzdychl si Chovanec před cestou do Prahy.

Domácí kouč Látal, Chovancův bývalý reprezentační svěřenec, si užívá úspěšný začátek angažmá, ve kterém od poloviny září ve druhé lize třikrát vyhrál a jednou remizoval, nyní k tomu získal i skalp nejbohatšího českého klubu. Přesto po utkání nepropadal euforii.

"Tyto zápasy si bývají podobné v tom, že hráče z nižší soutěže není třeba motivovat. Hodně nám pomohl rychlý gól a i o přestávce jsem hráče nabádal, ať si především užívají atmosféru zápasu. Poslechli mě doslova, hráli bez stresu a odměnou jim je postup," řekl sokolovský trenér.

3. kolo fotbalového Ondrášovka Cupu:
Baník Sokolov - Sparta Praha 1:1 (1:1), na pen. 4:1.

Branky:
9. Duchnič - 14. Vachoušek z pen. Penalty proměnili: Podrazký, Hanzlík, Šilhan, Kaplan - Vacek. Penalty neproměnili: nikdo - Brabec, Pamič. Rozhodčí: K. Hrubeš - Teuber, Štěrba. Diváci: 5839.
Sestava Sparty: Zítka - Adiaba, Řepka, Brabec, Pamič - Vacek, Vachoušek (58. Třešňák), Matějovský - Zeman (66. Jeslínek), Kweuke (89. Lačný), Podaný. Trenér: Chovanec.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud