4. dubna 2024 • 10:11

Překvapení v „pralese“: Trpišovský dal gól! Bez míče jsem slabší, varoval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo přišel poslední březnovou neděli na zápas béčka Dynama Nelahozeves proti rezervě Sokola Dolany, spatřil na hřišti známou a velmi nečekanou tvář. Nejnižší fotbalový „prales“, tedy IV. třídu mužů v okrese Mělník, si přijel zahrát Jindřich Trpišovský. Z pozice střídajícího hráče přispěl gólem k ultimátní výhře 15:0. „Krásně jsem to uklidil,“ liboval si kouč Slavie. Na klubových stránkách popsal, jak k nečekané akci došlo.



Trpišovský slíbil trenérovi Vladimíru Vymětalíkovi, že za „Galaktikos,“ jak si béčko Nelahozevse říká, alespoň jednou nastoupí. „Trenérovi, který se tady o to skvěle stará a navíc trénuje děti, jsem slíbil, že udělám jeden start. Teď se to sešlo a vyšlo to na první kolo. Jsem rád, že jsem to klukům nezkazil, mají samá vítězství,“ vrátil se kouč Slavie k nedělnímu vystoupení na hřišti.

Nelahozeves rozdrtila poslední Sokol Dolany B ve velkém stylu, konečný výsledek dopadl 15:0. Domácí potvrdili roli lídra tabulky, svou skupinu IV. třídy v okrese Mělník vedou bez ztráty bodu se skóre 87:7. Trpišovský se v zápase dokonce zapsal mezi střelce.

„Naskočil jsem do druhého poločasu za rozhodnutého stavu. Kluci hráli skvěle, rozdával jsem jim to do běhu. Spíš šlo o jednorázovou akci, abych si za ně připsal start,“ přiblížil Trpišovský.

Jindřich Trpišovský v "pralese". Za Nelahozeves i skóroval
Jindřich Trpišovský v "pralese". Za Nelahozeves i skóroval

Jak jeho výkon zhodnotil kouč Vymětalík? „S míčem to podle něj bylo nadstandardní a velice dobré, bez míče slabší. Na to jsem ho upozorňoval předem,“ usmíval se kouč Slavie. „Rozdával jsem přihrávky a ostatní běhali, to se povedlo. Navíc jsem dal krásný gól. Podařilo se mi doplnit box, spoluhráči to hezky vykombinovali, dostal jsem ideální přihrávku do kapsy mezi obránce a brankáře a krásně to uklidil. Skvělá spolupráce celého týmu, ve správný čas jsem byl na správném místě,“ popsal svou trefu.

Trpišovský fotbal hrál od mládí aktivně, ale kvůli zdravotním problémům musel sen o profesionální kariéře brzy opustit. Naplno se vrhl na trénování a vyšvihl se do pozice aktuálně nejlepšího kouče v Česku. Aktivního hraní se úplně nevzdal. Dlouho patřil na soupisku FK Kralupy, ale zde vzhledem k vysokému pracovnímu vytížení stihl v letech 2018 - 2024 jediný start. Teď odehrál po dlouhé době další zápas, ale jak sám říkal, šlo spíš o výjimečnou akci.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud