18. února 2011 • 15:04

Petrželovi se nelíbila hra Liverpoolu ani Sparty

Autor: jon, hp
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastimila Petrželu hra Sparty i Liverpoolu hodně zklamala. Oba celky podle něj zaostávaly v tempu, nasazení, ani jeden z týmů nechtěl příliš hrát. "Jako bych se vrátil o deset let zpátky," prohlásil při srovnání čtvrtečního duelu se zápasem Arsenalu s Barcelonou (2:1), který diváky nadchl ve středu.



Fanoušci Sparty musí být spokojeni. Uhrát remízu s Liverpoolem, jedním z nejslavnějších celků světa, se jistě počítá. Jenže kdo viděl utkání na Letné, musí uznat, že tentokrát byli "reds" k poražení. A shodne se na tom většina expertů včetně Vlastimila Petržely, který Spartu v minulosti trénoval.

"Liverpool mě celkově velmi zklamal. Působil jako velice průměrné mužstvo, které velký klub vůbec v ničem nepřipomínalo. Jako by hrál na půl plynu, nebyl pod velkým tlakem," myslí si.

Příliš chvály neměl ani pro hráče letenského celku. "Sparta hrála ze zavřeného bloku na své polovině, bohužel soupeře agresivně nenapadala a nenutila k chybám už na jeho polovině, což jako domácí mužstvo měla. Sparta mohla hrát více otevřeně a aktivně a pokusit se vstřelit branku, pomohli by jí i diváci," přidává další postřeh.



Potěšila ho akorát hra po křídlech, ze které Sparta nejvíc těžila. "Spartě hráli celkem dobře krajní obránci Pamič s Kušnírem. Z těchto pozic také vznikly i ošemetné situace, ze kterých Sparta možná mohla dosáhnout vstřelení branky. Přes Pamiče a Kušníra byli domácí nejvíce nebezpeční," dodává Petržela.

Celkově šlo o velmi průměrné utkání, které příliš vzruchu nenabídlo. „Ve srovnání se středečním zápasem Arsenalu s Barcelonou v Lize mistrů na mě utkání Sparty s Liverpoolem působilo, jako bych se vrátil o deset let zpátky. V nasazení a tempu se oba zápasy nedají vůbec srovnávat," nabízí srovnání s lahůdkovým zápasem Ligy mistrů.

Václav Kadlec uniká Glenu Johnsonovi
Václav Kadlec uniká Glenu Johnsonovi


Liverpool je s výsledkem spokojený, pro remízu si do Prahy evidentně přijel. "Bojím se, že výsledek 0:0 Spartě nebude na Anfield Road stačit, navíc za Liverpool bude hrát již Gerrard, což je Pan Fotbalista,“ uzavírá trenér slovenských Michalovců.

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud