29. července 2011 • 10:50

Siegl chválí Kweukeho: Stopera bych na něho hrát nechtěl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční kanonádě Sparty proti Sarajevu od prvních minut velej jediný hráč. Kamerunský bijec Leo Kweuke nastřílel hattrick a opět předvedl, že pro současnou Spartu je nepostradatelný. "Má parametry na to, aby se stal králem střelců české ligy," pochválil letenského kanonýra Horst Siegl, který utkání hodnotil pro iSport.cz.

 



Sparta rovná se Kweuke. Zdá se, že tahle rovnice bude platit čím dál víc. Kamerunský forvard byl k neudržení, sarajevská obrana z něj byla zoufalá. "Nekryli ho úplně ideálně. Velice dobře pracuje v pokutovém území, těžko se odstavuje od balonu," říká o kamerunské hoře svalů Siegl, sám dlouholetý kanonýr.

Právě Kweuke načal kanonádu Sparty proti Sarajevu. V páté minutě si naskočil na roh Matějovského  a nechytatelnou hlavičkou poprvé rozjásal letenské publikum.

"První gól Spartu nastartoval. Do té doby Sarajevo nehrálo špatně, vytvořilo si šance. Pak už to Sparta měla ve své režii a dokráčela k hladkému vítězství," hodnotil Siegl.

Kweuke se v utkání trefil ještě dvakrát, čímž v nastavení dokončil hattrick. "S dalšími třemi, čtyřmi hráči v české lize má parametry na to, aby vyhrál krále střelců. Patří mezi top útočníky," chválí ho někdejší letenský kanonýr.

Přiznává, že hráč s postavou Kweukeho se strašně těžko brání. "V naší lize je unikátní, podobný typ nenajdeme. Jsem rád, že nejsem stoper, rozhodně bych ho bránit nechtěl," usmívá se Siegl.

Kanonýr Kweuke kryje míč před dotírajícím Torlakem
Kanonýr Kweuke kryje míč před dotírajícím Torlakem

Na čtyřiadvacetiletém útočníkovi hodně závisí výkony Sparty, v prvním ostrém zápase sezony své kvality potvrdil. Především díky němu si Letenští s předstihem zajistili postup do dalšího předkola Evropské ligy.

"Výsledek 5:0 je fantastický. Byl to koncert, což si asi trenér Plíšek nepředstavoval. Po dobrém výsledku Plzně a propadáku Boleslavi udělala Sparta dobrý výsledek. Pro fanoušky je to náplast za nepříliš vydařené přípravné zápasy s Vltavínem a Jihlavou. Sezona by mohla jít v lepším duchu," věří Siegl.

Jedním dechem dodává, že Sarajevo ho svým výkonem na Letné hodně zklamalo. "Nebyla to taková konfrontace, jaká by v poháru měla být. Na tuhle scénu Sarajevo ještě nemá, je to nevyzrálé mužstvo. Čekal jsem od nich víc," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud