Jonáš Bartoš
26. srpna 2011 • 14:10

Čeká Spartu čistka? Jeden ze stoperů odejde, myslí si Baranek

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

NÁZOR EXPERTA - Vypadnutím z předkola Evropské ligy s Vasluií si sparťané zadělali na pořádné problémy. Letnou čekají zápasy "jen" v české lize a Ondrášovka cupu, což je pro kádr šitý na systém sobota - středa - neděle málo. Spartu tak s největší pravděpodobností nemine citelný řez sestavou. "Kádr je dělaný na Evropskou ligu, k nějakým změnám dojde," souhlasí exsparťan Miroslav Baranek, který odvetu s Vasluií komentoval pro iSport.cz.



Na začátku minulé sezony měla Sparta problémy s množstvím karet a zraněními, což ji stálo Ligy mistrů se Žilinou. Tentokrát na Letné nechtěli riskovat.

Sparta si pořídila nebývale široký kádr, na každý post mohou trenéři vybírat z minimálně dvou kvalitních jmen. Pro náročnou sezonu s evropskými poháry ideální stav. Vyřazení s Vasluií však plány letenského celku razantně mění.

První na ráně jsou stopeři, kde v sestavě panuje největší přetlak. Jeden ze čtveřice Jarošík, Brabec, Zápotočný, Řepka pravděpodobně půjde z kola ven.

"Kdyby hráli Evropské poháry, Sparta by si asi nechala všechny čtyři. Takhle jsem si na devadesát procent jistý, že jeden z nich odejde," myslí si Baranek. Kdo z luxusně placených, zkušených fotbalistů tým opustí?

"Jarošík je univerzálnější, s Vasluií se mi hodně líbil. Rozhodne se mezi zbylými třemi. Svůj tip mám, ale říkat nahlas ho nechci," dodává někdejší záložník Sparty.

Na Letné se hned po utkání rozloučili s Kamilem Vackem, jenž zamířil do italského Chieva Verona. Toho nejspíš nahradí exslávista Petr Grajciar, posila z tureckého Konyasporu. Do středu pole si ale může stoupnout i Jiří Jarošík, což předvedl v druhém poločase s Vasluií.

"Dokázal, že může hrát na víc postech. Vždyť před lety šel na Letnou jako útočník. Sparta ho teď kupovala jako stopera, ale je použitelný i jinde. Tím by se mohla vyřešit i situace v obraně," nabízí Baranek další možnou variantu.

Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii
Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii


Přesto si netroufá tvrdit, na koho Chovanec ukáže. "Brabec, Řepka i Zápotočný jsou pod smlouvou, pokud budou chtít, zůstanou. Ale záleží na panu Chovancovi, jak celou situaci vyřeší."

Sparta teď určitě nebude chtít zbytečně platit miliony hráčům, kteří by sezonu strávili na lavičce. Kádr, ze kterého jdou postavit pomalu dvě kvalitní ligové jedenáctky, se nejspíš zúží.

"Je otázka příštích dnů, co se ve Spartě stane. Sice vyhrála sedm z osmi zápasů, ale stejně začala sezonu obrovským zklamáním. Vyřazení je špatně, jen liga vedení určitě nestačí. K nějakým změnám určitě dojde," odhaduje Baranek.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud