Karel Häring
7. prosince 2011 • 09:23

Porto, Valencie, Eindhoven... I to mohou být soupeři Plzně

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do losu Evropské ligy zbývá víc než týden (16. prosince), přesto už jsou známá některá mužstva, proti kterým může Viktoria Plzeň v jarním pohárovém pokračování nastoupit. V nabídce je například FC Porto nebo Valencie.



Úřadující tuzemský šampion, který se stal pátým českým týmem, jenž „přežil“ pohárovou zimu, bude při losu nenasazený, což znamená, že úvodní duel sehraje na svém stadionu.

A může přijet (do Štruncových sadů?) atraktivní soupeř. Plzeň se totiž utká s jedním z vítězů dvanácti základních skupin Evropské ligy, případně čtveřice mužstev, jenž se stejně jako západočeský klub přesune do EL z třetích míst základních skupin Ligy mistrů.

Ovšem s tím rozdílem, že budou mít lepší pohárový koeficient. Mezi nenasazenými budou celky z 2. míst EL a kvarteto z Champions League s horším koeficientem.

Šestnáctka možných protivníků ještě není kompletní, ale vše nasvědčuje tomu, že z Ligy mistrů bude Plzni hrozit FC Porto nebo Valencie. Jistou první příčku ve své skupině Evropské ligy pak mají St. Lutych, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Athletic Bilbao, Metalist Charkov či Schalke nebo Twente.

Blízko potvrzení vedoucí pozice jsou například také Anderlecht, Atlético Madrid nebo Stoke City.

Evropská liga se dohrává příští týden, hned v pátek 16. prosince se losuje její první vyřazovací kolo i osmifinále Ligy mistrů. První zápasy se hrají 16. února, odvety o týden později.

Radost vs. zklamání. Hráči Plzně se radují v pozadí.
Radost vs. zklamání. Hráči Plzně se radují v pozadí.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud