2. srpna 2012 • 21:50

Oslabená Boleslav padla na hřišti Twente 0:2, postup je daleko

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

3. PŘEDKOLO EVROPSKÉ LIGY |  AKTUALIZOVÁNO | Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy na hřišti Twente Enschede 0:2. Favorizovaný domácí celek byl v dnešním utkání výrazně lepší a převahu potvrdil dvěma brankami mezi 52. a 58. minutou. Odveta se hraje za týden.



Kvůli mnoha zraněním Mladoboleslavských musel na pozici stopera vedle Petra Johany zaskočit tradiční defenzivní záložník Ondřej Kúdela, který rovněž premiérově převzal kapitánskou pásku. Bývalého reprezentanta do 21 let ve středu pole zastoupil David Brunclík.

Nizozemci měli na svém stadionu De Grolsch Veste od prvních minut citelnou převahu. Pletovu hlavičku ještě hosté usměrnili na roh, ale ve 12. minutě už musel po povedené akci Chadliho zasahovat pozorný Šeda.

Mladoboleslavský brankář si o chvíli později poradil i se Schilderovou střelou z velkého úhlu.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se prakticky nedostávali na soupeřovu polovinu a s jejich pokusy o kombinaci neměli zadáci Twente větší problém. Ve 23. minutě naopak po centru z pravé strany Chedli zblízka jen těsně minul mladoboleslavskou branku.

Po půlhodině hry se dostal do ještě lepší střelecké pozice důrazný Plet, ale Šeda jeho pokus konečky prstů vyrazil. Pět minut před přestávkou pak hosty zachránilo břevno, když se do míče těsně před pokutovým územím opřel do míče aktivní Chadli.

Do druhého poločasu nastoupil místo Pleta útočník Bulykin, který se po několika vteřinách mohl připsat první gól. Z velké blízkosti však tečovanou přízemní střelou těsně minul tyč. Krátce nato si první ránu týmu z města automobilů připsal Mareš, ale domácí gólman Mihajlov nemusel zasahovat.

V 52. minutě se celek z Enschede dočkal trefy. Na Tadičův trestný kop si naskočil Fer, jenž přehlavičkoval vyběhnuvšího Šedu. Za šest minut už vedli domácí o dvě branky. Bulykina z bezprostřední blízkosti sice zázračně vychytal Šeda, ale dorážející Chadli už nedal mladoboleslavskému gólmanovi šanci.

Na druhé straně mohl snížit Sivrič, ale trefil jen domácího gólmana. Z nadějně pozice pak minul branku dobíhající Brunclík. Twente před více než osmnácti tisícovkami diváků kontrolovalo náskok a povedenými kombinacemi dál zaměstnávalo mladoboleslavskou obranu, kterou od většího debaklu uchránil jen jistý brankář Šeda.

Twente Enschede - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 52. Fer, 58. Chadli. Rozhodčí: Tohver - Reinvald, Telling (všichni Est.). ŽK: Chadli - Kysela, Mareš, Kúdela. Diváci: 18.500.

Sestavy:

Twente: Mihajlov - Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder - Brama, Fer, Janssen (73. Gutiérrez) - Tadič, Plet (46. Bulykin), Chadli. Trenér: McClaren.

Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Brunclík (84. Táborský), Ščuk - Sivrič, Magera (61. Zbrožek), Mareš - Nešpor (69. Ondřejka). Trenér: Koubek.

 


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud