21. září 2012 • 15:12

Analýza supergólu Krejčího: Klíčovou roli měl Kweuke

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

GRAFIKA | Sparta v Lyonu prohrála a směrem dopředu se příliš nepředvedla. Ovšem gól, který vstřelil Ladislav Krejčí, vyústil z dokonalé akce sparťanů. Klíčovým momentem před vstřelenou brankou byla chytrost Kweukeho, který na sebe navázal stopera Biševace a prvním dotykem předal míč Václavu Kadlecovi.



„Byla perfektní to ukázka toho, že pokud je útok vedený přímočaře, na minimální počet doteků, a samozřejmě je precizně realizovaný, je pro defenzivu soupeře obtížně bránitelný. Ať už proti vám stojí Pepe se Sergio Ramosem nebo Franta Houska z Dolní Lhoty,“ říká Robert Neumann, bývalý prvoligový hráč, mistr s Libercem a nynější redaktor Sportu.

Radost sparťanů brance Krejčího na 1:2, vyrovnávacího gólu se už ale nedočkali.Foto Reuters
Na celou akci postačilo sparťanům celkem pět doteků za devět vteřin. A vůbec nevadilo, že útok vedli do zformované obrany.

„Stěžejní roli sehrál v akci útočník Léonard Kweuke. Po přihrávce stopera Ondřeje Švejdíka totiž z JEDNÉ posunul míč do strany na volného a rozběhnutého Václava Kadlece. Pokud by si Kamerunec balon nejprve zpracoval, „zničil“ by příhodnou pozici Kadlece,“ pokračuje Neumann.

Kweuke věděl, že nesmí útok zpomalit, jinak by Sparta jen těžko pokořila levou stranu obrany Lyonu, kde bek Umtiti bránil hned dva sparťany – Kadeřábka a právě Kadlece. Především kvůli pomalé reakci Gonalonse.

Gólová akce Sparty na hřišti Lyonu v grafice.
Video se připravuje ...

Kadlec následně zatáhl míč po pravé straně a odcentroval. Míč proletěl napříč pokutovým územím a našel skvěle naběhnutého Ladislava Krejčího, jehož pro změnu „vypustil“ Réveillére.

Pro mladého křídelního záložníka pak už nebyl problém zavěsit. „Krejčí zaslouží pochvalu nejen za střelu, nýbrž i za náběh na zadní tyč. Nebyl líný na krok, bohatě se mu to vyplatilo,“ zakončil Neumann.

Krejčí po zápase uvedl, že ze vstřelené branky má obrovskou radost. Zároveň mu ji ale kazí porážka. „Bohužel nám ten gól nepomohl ani k bodu,“ pokrčil rameny. Kadlece za přesný pas pochválil. „Venca mi to dal na lopatu, udělal to fantasticky.“

Takhle Václav Kadlec na milimetr přesně našel před brankou Ladislava Krejčího, který v 77. minutě snížil na 1:2.
Takhle Václav Kadlec na milimetr přesně našel před brankou Ladislava Krejčího, který v 77. minutě snížil na 1:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud