8. listopadu 2012 • 21:08

Roh za vápno, hlava a gól. Horváth bodoval lišáckým signálem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý pohárový zápas doma, páté vítězství. Plzeňská mašina v Doosan Areně dál drtí své soupeře. Proti izraelskému Hapoel Tel Aviv zvítězila v Evropské lize 4:0, parádní byla zejména druhá trefa mladíčka Davida Štípka. Další geniální kousek při ní předvedl Pavel Horváth, který sehrál s Davidem Limberským málo vídaný signál.



Je mu 37, do postavy vytrénovaného atleta má daleko. Na hřišti ale jeho levačka dokáže vykouzlit jedinečné, nepředvídatelné věci. Pavel Horváth s Davidem Limberským předvedli nečekaný signál, který předcházel druhému plzeňskému gólu.

Plzeňský kapitán kopal ve 39. minutě rohový kop. Míč neposlal do chumlu hráčů před brankáře, ale obloučkem za vápno na Davida Limberského. Balon šel moc vysoko,  reprezentační bek jej tedy místo střely hlavou sklepl zpátky k praporku na Horvátha.

Plzeňané se ve čvrtek večer objímali hned čtyřikrát
Plzeňané se ve čvrtek večer objímali hned čtyřikrát

Západočeský lídr poté poslal další centr do rozhozené obrany, kde jej do sítě uklidil David Štípek. Plzeň díky překvapivé akci vedla 2:0!

"Máme nacvičená určitá postavení, ale že bychom trénovali hlavičky na 40 metrů, to ne," komentoval se smíchem gólový moment plzeňský trenér Pavel Vrba.

"Bylo to nacvičené, evidentě (smích). Dával jsem to Limbovi na volej, ale tyhle balony docela zajímavě létaj. Limba to vyhodnotil tak, že by to bylo těžké trefovat míč z jedné a rozhodl se, že mi to hlavou na čtyřicet metrů vrátí," popsal akci kapitán Horváth.

David Štípek zakončuje Horváthovu akci a střílí druhý gól PlzněFoto Barbora Reichová (Sport)
Naděje izraelského celku ke konci prvního poločasu prakticky pohřbil záložník Djemba-Djemba.

Po ostrém a zcela zbytečném zákroku na Vladimíra Daridu bulharský sudí Todorov okamžitě vytáhl červenou a hosté dohrávali o deseti.

Plzeň náskok v druhém poločase bez problémů uhlídala, navíc přidala ještě dvě další branky (Kolář, Bakoš). Díky třetí výhře ve skupině Evropské ligy je Vrbova parta velmi blízko postupu do jarních bojů.

Na domácím hřišti jsou Západočeši v této sezoně stoprocentní, v Evropské lize (včetně předkol) vyhráli už páté utkání v řadě. Za dva roky v pohárech Plzeň doma prohrála pouze s  Barcelonou (0:4).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud