Jonáš Bartoš
6. prosince 2012 • 22:30

Happy Birthday. Oslavenec Vrba dostal od Horvátha svetr se soby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší oslavu 49. narozenin si těžko mohl přát. Pavlu Vrbovi po výhře nad objájcem titulu v Evropské lize Atlétikem Madrid (1:0) tleskaly vyprodané Štruncovy sady, celý stadion zpíval sborové „Hodně štěstí, zdraví.“ Plzeňský kouč létal nad hlavami svých svěřenců, pak se uprostřed trávníku ukláněl jako kabaretní umělec. Od Pavla Horvátha ještě převzal dárek od mužstva: nový svetr se soby.



Po utkání byl hodně dojatý. Celý stadion mohutným potleskem ocenil to, jakým stylem Pavel Vrba v Plzni pracuje. „Ten aplaus byl naprosto zasloužený. Myslím, že se to povedlo, trenér si takovou oslavu zasloužil,“ pravil kapitán mužstva Pavel Horváth.

Plzeňský špílmachr byl hlavním realizátorem speciálního dárku, který přímo před zraky diváků po vítězném utkání s Atlétikem Vrbovi předal. Trenér od hráčů dostal nový svetr, podobný tomu, o který před rokem po sázce s Horváthem přišel.

Viděl jsem i slzy, říkal Horváth

„Není to můj původní svetr, je nový. Pavel Horváth se asi nemůže rozloučit s tím, který jsem mu dal před rokem. Tenhle se kvalitě toho mého sice vyrovná, ale stejně byl lepší ten můj původní,“ líčil oslavenec Vrba, který v novém svetru přišel na tiskovou konferenci po utkání.

Kouč Vrba nepustil svůj nový svetr z ruky a pozoroval s ním i vítězný plzeňský ohňostroj
Kouč Vrba nepustil svůj nový svetr z ruky a pozoroval s ním i vítězný plzeňský ohňostroj

„Bylo jasné, že tam musí být sobi nebo jeleni. Přišlo mi to jako dobrý nápad. Věděli jsme, že fanoušci budou trenéra vyvolávat, když má narozeniny. Bylo hezký, zahlédl jsem tam i nějaké slzy,“ přiblížil momenty po utkání Horváth, díky kterému Plzeň vyhrála základní skupinu Evropské ligy jako druhý český tým v historii.

„Na to, co na něm je, byl celkem drahý... Mám ve skříňce dokonce ještě jeden. Bohužel jsem ho začal shánět dost pozdě, naštěstí mi pomohl pan Šádek, obětoval se a objezdil půlku Prahy. Nakonec sehnal dva krásné. Jeden si nechám, myslím, že s trenérem máme stejnou postavu, takže ho využiju,“ doplnil plzeňský kapitán.

Trenér Plzně Pavel Vrba dostal po výhře nad Atlétikem narozeninového hobla i se svým novým svetremFoto Jaroslav Legner (Sport)

Nejlepší oslava padesátin? Za rok v Lize mistrů

Trenéra tentokrát fanoušci vyvolali na závěrečnou děkovačku. Nejdřív skandovali jeho jméno, pak sborově zazpívali „Hodně štěstí.“ Poté, co Horváth předal trenérovi dárek od týmu, létal Vrba nad hlavami hráčů a nad stadionem se na jeho počest spustil oslavný ohňostroj.

„Pan Šádek (generální manažer klubu) říkal, že mi pošle fakturu,“ smál se Vrba. „Musím mužstvu poděkovat. Za poslední dva roky jsem měl možnost zažít spousty podobných pocitů. Jsem rád, že mi to klub i hráči umožnili, prožívám v Plzni něco výjimečného,“ pravil už vážnějším tónem.

„Vítězství nad Atlétikem řadím k dalším úspěchům, které se nám tady za poslední dva roky povedly. Jsou to věci, které mužstvo posílí ještě víc. Byl bych rád, abychom to prožívali častěji,“ přál si Vrba.

A jak si Vrba představuje své padesátiny, které oslaví za rok? „To bude hroznej věk. Po sportovní stránce je naším snem si znovu zahrát skupinu v Champions League. Pokud by se nám to povedlo, řadil bych to mezi nejlepší možné oslavy narozenin. Je to naše přání i sen,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud