8. srpna 2014 • 04:59

Vysvědčení pro české kluby: Za PĚT! V Evropě jsou na padáka

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná realita, byl to bláhový sen… Návrat Sparty do Ligy mistrů, Plzeň sbírající už tradičně body do koeficientu v Evropské lize. I tak si možná čeští fanoušci malovali pohárovou sezonu. Místo toho přišel šok. A také pořádná facka. Zatímco Sparta se loučí se snem v podobě Ligy mistrů, ostatní tři čeští zástupci končí v evropských pohárech úplně. Liberec, Mladá Boleslav a především ani Viktoria Plzeň totiž neprošli sítem 3. předkola Evropské ligy. Vysvědčení iSport.cz za účinkování v předkolech je tak neúprosné. Tohle byl prostě výbuch.



Sparta Praha: 4-

Jako jediný z českých zástupců má stále reálnou šanci na to strávit podzim v evropských pohárech. Jenže to je zatraceně málo. Vedení i fanoušci Sparty očekávali po letech čekání jediné – Ligu mistrů. Tenhle sen je ale minimálně na další rok pryč.

Spartě se stala osudnou porážka 0:2 na hřišti švédského Malmö. Domácí výhra 4:2 či rekordních osm gólů Davida Lafaty v předkolech Ligy mistrů bylo rázem zapomenuto. Skupinová fáze Evropské ligy je stále značnou motivací, na obrovské frustraci to ale nic nemění. Sparta opět nezvládla klíčový moment sezony.

VIDEO | Dva góly Marcuse Rosenberga, kterými popravil Spartu


Viktoria Plzeň: 5

Zatímco Sparta se v Evropě trápí delší dobu, Plzeň byla v posledních třech letech zárukou kvality a bodů do českého koeficientu. Ani to už neplatí. Viktoriáni vůbec nezvládli odvetu s Petrolulem a na domácí půdě podlehli rumunskému soupeři 1:4. Remíza 1:1 ze hřiště soupeře tak byla k ničemu.

Pod Pavlem Vrbou přitom Plzeň v evropských předkolech doma ani jednou neprohrála. Nejvíce gólů (3) dostala od slovutného Manchesteru City. Ani anglický gigant si s obranou Plzně zdaleka nepohrál tak, jako nyní Rumuni.

VIDEO | Všechny góly zápasu Plzně proti Petrolulu


Mladá Boleslav: 5

Přejít přes Brijeg byla pro ambiciózní Boleslav povinnost. Olympique Lyon už byl ale nad síly středočeského klubu. Francouzský klub už přitom dávno není týmem, ze kterého šel strach. To dokázala v loňském roce i Plzeň, která mohla v domácím prostředí Lyon klidně deklasovat.

Jenže právě česká půda se stala pro Boleslav osudnou. S Lyonem prohrála ostudně 1:4 a do Francie cestovala jen splnit povinnost. Ani tam však neuspěla. O cennou remízu přišla v poslední minutě.

VIDEO | Boleslav prohrála i v Lyonu


Slovan Liberec: 5

Poněkud šťastný postup přes slovenské Košice a poté tvrdý pád v Rumunsku. Tak by se dala popsat letošní cesta Liberce v pohárové Evropě. Na hřišti Astry totiž Severočeši absolutně propadli a zaslouženě prohráli 0:3.

V domácím zápase se sice zlepšili, přesto nepřidali do českého koeficientu opět ani bod. Vedení 2:1 totiž v závěru rychle ztratili a rumunskému soupeři podlehli i podruhé. Na jízdu z minulé sezony završenou postupem do jarní části Evropské ligy s trenérem Šilhavým mohou pod Ještědem jen vzpomínat.

VIDEO | Sestřih duelu Liberce s rumunskou Astrou

Plzeň nedokázala porazit v odvetě Ploješť a v Evropské lize končí
Plzeň nedokázala porazit v odvetě Ploješť a v Evropské lize končí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud