21. srpna 2014 • 21:49

Novic Brabec fauloval Necida! Penaltu ale chytil hrdina Sparty Bičík

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sestavě Sparty v zápase proti Zwolle nahradil chybujícího stopera Ondřeje Švejdíka a ze začátku si počínal suverénně. Jenže ve 20. minutě nezvládl obránce Jakub Brabec klíčový souboj s českým útočníkem soupeře Tomášem Necidem a pískala se penalta. Pražský celek ovšem zachránil vynikající brankář Bičík! Sparta se tak hlavně díky svému gólmanovi může radovat z remízy 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Před zápasem se Zwolle to bylo velké téma. Zariskuje trenér Sparty a vyšle do klíčového duelu mladého Jakuba Brabce, jenž dlouhou dobu nehrál? Nebo vsadí na Ondřeje Švejdíka, který ale v posledních zápasech hodně chyboval?

Kouč Vítězslav Lavička se nakonec rozhodl pro první variantu. A Brabec úvod zápasu zvládl, v prvních deseti minutách vyhrál dva důležité souboje a vše vypadalo růžově. Jenže přišla osudná 20. minuta.

VIDEO | Faul Jakuba Brabce na Tomáše Necida

Útočník Zwolle a bývalý hráč Slavie Tomáš Necid nejprve výborně udržel míč, aby si poté naběhl na patičku spoluhráče do vápna. Balon si šikovně posunul právě kolem Brabce a ten ho stihl pouze faulovat. Sudí nezaváhal. Penalta!

Míč si na značku pokutového kopu postavil Van der Weff, ale svoji úlohu vůbec nezvládl. Bičíkovi stačilo vystihnout směr a měl vyhráno. Rázem se stal hlavním sparťanským hrdinou.

VIDEO | David Bičík chytil penaltu a zachránil Spartu

Proti gólu Zwolle ze 77. minuty sice neměl šanci, především díky Bičíkovi se ale Sparta může radovat z velmi nadějné remízy 1:1. Tu vystřelil vyrovnávací brankou Krejčí.

Obránce Sparty Jakub Brabec v souboji s českým útočníkem Zwolle Tomášem Necidem
Obránce Sparty Jakub Brabec v souboji s českým útočníkem Zwolle Tomášem Necidem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud