Jonáš Bartoš
28. srpna 2014 • 05:05

PĚT nástrah na Letné: Co může Spartu zradit proti Zwolle?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko si lze představit těžší fotbalovou bitvu. Sparťanští fotbalisté vědí, že dnes v odvetě play off Evropské ligy se Zwolle jednoduše MUSÍ. Letenští potřebují uspět z mnoha důvodů. Aby u týmu zůstal trenér Lavička, aby se tuzemský mistr jako jediný z českých celků dostal do základní skupiny, aby nenastal radikální řez kádrem. Večer na Letné každopádně čeká domácí pořádná fuška. Co by jim postup mohlo zkomplikovat?



NEBEZPEČNÁ OFENZIVA, AKTUÁLNÍ FORMA NIZOZEMCŮ

Zwolle se v Nizozemsku po třech kolech pyšní plným počtem bodů. Už v domácím zápase Spartu nepříjemně zlobilo, konečná remíza 1:1 byla spíš spásným výsledkem, který si Letenští odvezli do Prahy. Přednosti posledního vítěze Nizozemského poháru lze popsat jednoduše – především silná ofenziva, šikovní, tvořiví záložníci a nebezpeční kanonýři. Na hrotu by se mohl představit i český útočník Tomáš Necid, který v prvním duelu vybojoval penaltu.

HRA O LAVIČKU

Počty jsou to jednoduché. Pokud Sparta přes Zwolle ve čtvrtek nepřejde, na Letné dojde k velkým přesunům. Velmi pravděpodobně by situaci neustál Vítězslav Lavička, nastaly by změny v kádru. Tohle všechno v klubu ví. „Tlak cítím, stejně jako všichni na Spartě,“ připustil trenér Lavička. „Dobře víme, o co hrajeme,“ poznamenal kapitán David Lafata. Nesváže hráčům vědomí velké odpovědnosti na trávníku nohy?

TLAK FANOUŠKŮ

Očekává se minimálně 16 000 diváků, tedy prakticky plná Letná. Fanoušci samozřejmě domácí tým poženou, hráči na ně spoléhají. Jenže co se stane, když budou sparťané prohrávat? V takové situaci by se z letenského prostředí mohl stát faktor, který by naopak Lavičkův soubor mohl významně znervóznit. „Fanoušci byli vždycky důležitou součástí pro to, aby byla Sparta úspěšná,“ vyzval Lavička příznivce k podpoře.

FORMA KLÍČOVÝCH HRÁČŮ

Jeden z hlavních kamenů úrazů posledních sparťanských týdnů. Jarní gólový asistent Dočkal se hledá, kvůli teplotě visí otazník nad startem Hušbauera, který se navíc na hřišti rovněž dost trápil. Střelecký apetit Davida Lafaty vyčichl, snad až na Kadeřábka se o nikom nedá říct, že by hrál v optimální formě. „Chceme do hráčů dostat větší sebedůvěru v kombinaci a v zakončení. Je to o psychice, věřím, že zítřek může být správným zápasem, abychom tohle zlomili,“ burcoval Lavička.

NEJISTÁ DEFENZIVA

Sparťanská obrana už pět zápasů nedokázala udržet čisté konto. Letenští inkasují po zbytečných chybách, naposledy na Dukle se pod branku výrazně podepsal levý bek Costa. Od chvíle, co se zranil Mario Holek, to v zadních řadách prostě není ono. Snad jen Pavel Kadeřábek se může pyšnit reprezentační formou. Osud utkání se Zwolle bude hodně záležet na stoperské dvojici, řídit defenzivu by měli Kováč s Brabcem. Všichni defenzivní hráči Sparty musí hrát koncentrovaněji, agresivněji bez chyb a celkovou obrannou činnost podstatně zlepšit. Jinak by Sparta mohla přenechat postupové oslavy soupeři.

Zápas pravdy pro Spartu. Tlak cítím, je si vědom Lavička
Video se připravuje ...

Trenér Zwolle: Nepřijeli jsme do Prahy jako turisti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud