29. srpna 2014 • 11:45

Choreo plné nenávisti! Fanoušci Legie protestovali proti UEFA

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nepřebolí. Polská Legia Varšava se stále cítí poškozena rozhodnutím UEFA, která ji po kontumaci vyřadila z kvalifikace Ligy mistrů na úkor Celtiku Glasgow. Svůj názor dali během včerejšího zápasu předkola Evropské ligy proti Aktobe jasně najevo také fanoušci. Ačkoliv dost kontroverzním způsobem. Proti UEFA a i samotnému Celtiku se vytasili s obří choreografií a nápisem „Na fotbale nezáleží, na penězích ano“.



Je velmi pravděpodobné, že tohle si UEFA líbit nenechá a Legia může očekávat vysoké pokuty. Fanoušci polského klubu totiž protestovali proti vyřazení choreem plným nenávisti.

Hlavním symbolem na pozadí loga UEFA bylo obrovské prase pomalované symboly eur. V ruce pak „drželo“ ceduli s jasným vzkazem „6<1“, jako připomenutí celkového skóre. Pod choreografií byl již zmíněný nápis. Mnoho polských příznivců pak navíc v ruce drželo nafukovací prasátko s vulgárním vzkazem „F*ck UEFA“. Zbytek měl černé balónky.

VIDEO | Choreografie fanoušků Legie proti UEFA a Celticu

Šéf Legie se po vyřazení Celtiku radoval

Šéf fotbalové Legie Varšava Dariusz Mioduski prohlásil, že vyřazení Celtiku Glasgow ve 4. předkole Ligy mistrů od Mariboru znamená vítězství spravedlnosti. Polský klub totiž o kolo dřív přes skotského šampiona nepostoupil kvůli neoprávněnému startu hráče, který byl na trávníku pouhé čtyři minuty. Legia přitom Celtic porazila celkovým skóre 6:1.

"Tým, který si nezaslouží, aby se tam dostal, protože nevyhrál na hřišti, tam nakonec není," řekl Mioduski. "Nemyslím si to jen já, ale je to obecně názor lidí v Polsku, že život sám píše své příběhy a v tomhle případě došlo na hřišti na spravedlnost," dodal.

Fanoušci Legie dali svůj názor na rozhodnutí UEFA najevo poněkud kontroverzním způsobem
Fanoušci Legie dali svůj názor na rozhodnutí UEFA najevo poněkud kontroverzním způsobem

Zadák Bartosz Bereszyňski v minulé sezoně v posledním zápase Legie v Evropské lize dostal červenou kartu a stop na tři duely. V odvetě na hřišti Celticu, kterou Legia po triumfu 4:1 v domácím zápase vyhrála 2:0, ale na pár minut zasáhl do hry a polský mistr neunikl postihu. Legia neuspěla ani s odvoláním u arbitráže v Lausanne.

Play off Ligy mistrů si tak zahrál Celtic, po remíze 1:1 v Mariboru ale odvetu doma nezvládl a prohrál 0:1. "Očekával jsem, že Celtic půjde dál. Doma by měl být schopen přes Maribor přejít, takže je to překvapení. Na jednu stranu cítím s fanoušky Celtiku, ale na druhou je asi pravda, že spravedlnost zvítězila," uvedl šéf Legie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud