11. prosince 2014 • 22:58

Hořké loučení. Sparta prohrála v Bernu 0:2, v Evropské lize končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si play off Evropské ligy nezahrají. Český mistr nezvládl bez zraněného kapitána Davida Lafaty přímý souboj o postup na hřišti Young Boys Bern, po penaltě Guillauma Hoaraua a brance Renata Steffena v nastavení prohrál 0:2. Švýcarský celek tak Pražany v tabulce o dva body přeskočil a do vyřazovací části doprovodí vítěze skupiny Neapol. Poprvé od roku 2010 tak český fotbal nebude mít zastoupení v jarních bojích evropských pohárů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 12. • 21:05
Young Boys Bern
Young Boys Bern
2:0
ONLINE
11. prosince
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 76. Hoarau, 90+4. Steffen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mvogo – Hadergjonaj, Vilotić, von Bergen (C), Lecjaks – Gajić (89. Rochat), Sanogo Junior – Steffen, Kubo (82. Bertone), Nuzzolo (63. Zárate) – Hoarau.

Hosté: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek (C), Nhamoinesu (81. Schick) – Mareček – Dočkal, Matějovský, Hušbauer (86. Bednář), Krejčí – Přikryl (60. Konaté).

Náhradníci

Domácí: Wölfli, Bertone, Costanzo, Afum, Zárate, Rochat, Sutter

Hosté: Vorel, Kováč, Pamič, Konaté, Vacek, Schick, Bednář

Karty

Domácí: Hadergjonaj, Steffen

Hosté: Nhamoinesu, Dočkal, Kadeřábek, Brabec

Rozhodčí

Göçek – Eyisoy, Aktaş (vš. Turecko)

Stadion

Stade de Suisse, Bern

Návštěva

15 150 diváků

Sparta nastoupila bez kapitána Lafaty, který nezvládl boj s časem a nestihl doléčit zraněná záda. V útoku nejlepšího střelce letenského celku nahradil stejně jako v generálce před týdnem v Poháru FAČR proti Příbrami Tomáš Přikryl. Naopak v sestavě domácích nechyběl český obránce Jan Lecjaks.

Bern, který mohla do play off posunout jen výhra, zahrozil už v první minutě, ale Steffen mířil po Nuzzolově centru za obranu těsně vedle. Hra poté upadla do průměru a další šance se diváci, mezi kterými byl i bývalý gólman Sparty Vaclík, dočkali až po půlhodině.

Krejčí dostal ve vápně Young Boys nečekaně dost prostoru pro střelu, ale vychytal ho brankář Mvogo, stejně jako o chvíli později Dočkala. V 39. minutě se vyznamenal i gólman Sparty Štěch, na kterého si střelou zblízka nepřišel Kubo a po rohu ani Gajič.

Rodina Vítězslava Lavičky fandila v Bernu, co to šlo.
Rodina Vítězslava Lavičky fandila v Bernu, co to šlo.

Také druhý poločas začal velkou šancí domácích. S hlavičkou Hoaraua si ale skvěle poradil Štěch a za jeho pohotový zákrok by se nemuseli stydět ani akrobaté v cirkuse, který přes noc vyrostl na parkovišti před stadionem.

Bern pokračoval v tlaku, ale Kubo po individuální akci minul. Sparta se dostala ke slovu v 68. minutě, jenže střídající Konaté chybu domácí obrany nepotrestal.

Young Boys se postupového gólu dočkali v 74. minutě. Kadeřábek v chumlu hráčů před brankou zalehl Vilotiče a rozhodčí nařídil penaltu. K pokutovému kopu se postavil Hoarau, a i když Štěch vystihl směr, šli domácí do vedení.

Sparta poté vrhla poslední síly do útoku a na hřiště přišli Bednář se Schickem. Když ale Holek zblízka poslal míč vysoko nad a na druhé straně se Steffen naopak nemýlil, Bern mohl slavit postup.

Young Boys Bern - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 75. Hoarau z pen., 90.+3 Steffen. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Aktas (všichni Tur.). ŽK: Hadergjonaj, Steffen - Costa, Dočkal, Kadeřábek, Brabec. Diváci: 15.150.

Bern: Mvogo - Hadergjonaj, Vilotič, Von Bergen, Lecjaks - Steffen, Gajič (89. Rochat), Sanogo Junior, Nuzzolo (63. Zárate) - Kubo (83. Bertone), Hoarau. Trenér: Forte.

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa (81. Schick) - Matějovský, Mareček, Hušbauer (85. Bednář) - Dočkal, L. Krejčí - Přikryl (60. Konaté). Trenér: Lavička.

Z V R P Skóre B
1. Young Boys 6 4 0 2 13:7 12
2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10
3. Sparta 6 3 1 2 11:6 10
4. Bratislava 6 0 0 6 1:20 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud