12. prosince 2014 • 11:54

Obří chyba českých sudích? Neuznali gól, Karabach ztratil postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V Ázerbájdžánu nemohou přijít na jméno českému rozhodčímu Miroslavu Zelinkovi. Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v nastavení neuznal fotbalistům Karabachu zřejmě regulérní branku a připravil je o výhru nad slavným Interem Milán a o historický postup do jarní fáze.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 12. • 18:00
FK Karabach
FK Karabach
0:0
ONLINE
11. prosince
18:00
Inter Milán
Inter Milán
Sestavy

Domácí: Šehić – Medveděv, B. Gusejnov, Sadygov (C), Agolli – Garajev, Almeida – Alaskarov (60. Gurbanov), George, Muarem – Nadirov (44. Yusifov).

Hosté: Carrizo – Donkor, Campagnaro, Andreolli (C), D'Ambrosio (84. Dimarco) – M'Vila, Mbaye, Obi (90+1. Baldini), Krhin – Osvaldo, Bonazzoli.

Náhradníci

Domácí: Velijev, Gulijev, Teli, Yusifov, Gurbanov, Taghijev, Ahmadov

Hosté: Costa, Berni, Sciacca, Palazzi, Dimarco, Baldini

Karty

Domácí: Alaskarov

Rozhodčí

Zelinka – Pelikán, Moláček

Stadion

Tofig Bahramov Republican stadium, Baku (AZE)

Běžela čtvrtá nastavená minuta, když z levé strany přišla přihrávka, Brazilec Richard se dostal ke střele, kterou ještě obránce Donkor tečoval mimo dosah brankáře Carriza. Celý stadion propukl v jásot a slavil postup, když v tom sudí Zelinka signalizoval, že branka neplatí.

Pětice českých sudí měla za to, že jiný hráč Karabachu stál v ofsajdu a ovlivnil tím hru. Z televizních záběrů však nic takového patrného není.

"Co k tomu říct? Pak že v Ázerbájdžánu máme špatné rozhodčí," prohlásil šéf ázerbájdžánské ligy Ramin Musajev. "Podávat protest nemá cenu. V našich srdcích je ale Karabach vítězem," dodal.

VIDEO | Sestřih utkání Karabach - Inter. Neuznaný gól od času 1:24

 
FK Karabakh 0 - 0 Inter Milan Full Highlights... by ViralDailyTV

Na Zelinkovo rozhodnutí si stěžoval i legendární chorvatský fotbalista Robert Prosinečki, který trénuje ázerbájdžánskou reprezentaci. "Byl to nejdůležitější zápas v klubové historii. Poprvé jsme mohli postoupit do jarní fáze, dali jsme regulérní gól, ale sudí ho neuznal. Asi si umíte představit, jak obrovské zklamání tím způsobil," řekl Prosinečki. "To rozhodnutí zanechalo nesmazatelnou stopu v srdcích fanoušků," dodal.

Incidentu si všímá i zahraniční tisk. Podle španělského deníku Marca nedošlo k žádnému porušení pravidel, které by ospravedlnilo Zelinkovo rozhodnutí. "Hanebná chyba rozhodčího," napsal turecký server NTV Spor.

Z V R P Skóre B
1. Inter Milán 6 3 3 0 6:2 12
2. Dněpropetrovsk 6 2 1 3 4:5 7
3. Karabach 6 1 3 2 3:5 6
4. St. Etienne 6 0 5 1 2:3 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud