Hynek Preisler
22. října 2015 • 14:55

Zase ti Nizozemci. Nepůjde o odplatu, říká kouč Groningenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět po devíti dnech liberečtí reprezentanti Josef Šural, David Pavelka a Tomáš Koubek narazí na Holanďany. Před týdnem porazili v Amsterodamu „oranjes“ 3:2 a definitivně jim zarazili cestu na mistrovství Evropy ve Francii. Dnes chtějí Nizozemce vyšachovat v krátké době podruhé. Liberec hostí (21.05) ve 3. kole Evropské ligy Groningen a pokud vyhraje, výrazně vítěze nizozemského poháru odstřihne od postupových nadějí ze skupiny F.



„Pořád platí to, že hlavně s Groningenem hrajeme o naší budoucnost v Evropské lize. Pro nás je ten duel hodně důležitý,“ pověděl kapitán Liberce David Pavelka.

„Role favorita se nechceme zříkat, ale pořád si myslím, že holandský fotbal je vyspělejší než český. Viděli jsme sestřih z utkání proti Marseille a i když to výsledkově nevypadá (0:3), Groningen jim byl vyrovnaným soupeřem, což pro nás znamená vykřičník. Už sem párkrát zažil holandský styl, takže víme, že nás čeká ofenzivně vyspělé mužstvo. Já doufám, že nás čeká ofenzivní fotbal,“ dodal.

Před týdnem Pavelka odehrál výbornou partii proti nizozemskému národnímu týmu a jeho parťák Josef Šural dokonce vstřelil nádherný gól.

„Jako šanci na odplatu však dnešní souboj nevnímáme. Tohle je úplně jiná úroveň,“ odmítl trenér Groningenu Erwin van de Looi porovnávání česko-nizozemského souboje. Jiný level, ale tři stejní hráči: David Pavelka, Josef Šural a náhradník Petra Čecha Tomáš Koubek.

„Liberec je velice kvalitní mužstvo, o čemž svědčí, že mají v kádru několik reprezentantů,“ pochválil Slovan Hedwiges Maduro, bývalý nizozemský reprezentant a hráč Ajaxu, Valencie či Sevilly. „On je v Holandsku poměrně známou osobností,“ vybral ho za jednu z hvězd Groningenu liberecký stoper Ondřej Švejdík, který za Groningen v letech 2006-2010 hrál a jenž by neměl večer v základní sestavě chybět. Prvního stopera Davida Hovorku totiž trápí zranění.

„Situace se sice mění každým dnem, ale v této chvíli to nevypadá nadějně. S největší pravděpodobností se budeme muset obejít bez něj,“ připustil kouč Liberce Jindřich Trpišovský, který Švejdíka využil již v přípravě na dnešní duel.

„S Ondrou jsme zápas konzultovali hodně, protože v Groningenu strávil dlouhou dobu. Dokonce několik hráčů, i když jich je málo, v klubu ještě zažil, takže jsme Ondru využívali dost,“ přiznal Trpišovský.

To kouč Erwin van de Looi v kontaktu s libereckým stoperem nebyl, přestože se oba znají. „Známe se, ale nebyli jsme spolu v žádném kontaktu,“ odmítnul Van de Looi. V době Švejdíkova působení v „zemi polderů“ trénoval současný kouč Groningenu juniorku. „Pár zápasů jsem za béčko odehrál, takže se známe osobně,“ řekl Ondřej Švejdík. „Rád ho zase uvidím,“ uzavřel nizozemský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud