27. listopadu 2015 • 16:41

Klopp se smál, ale... Mignolet držel míč 21 sekund, sudí ho trestal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po druhé výhře v základní skupině Evropské ligy mohli slavit. Fotbalisté Liverpoolu si s předstihem zajistili účast v jarní fázi soutěže. Proti Bordeaux (2:1) svěřenci Jürgena Kloppa museli otáčet nepříznivý stav po chybě brankáře Simona Mignoleta.



Belgický brankář po půlhodině zápasu doplatil na to, když držel míč v rukou příliš dlouho. Celkem mu bylo spočítáno 21 sekund. A to je hodně přes limit. Ve fotbalových pravidlech je psáno, že gólman smí držet balon v rukou pouze šest sekund.

Izraelský sudí Alon Yefet byl nekompromisní a nařídil pro Bordeaux nepřímý kop v pokutovém území. Francouzské mužstvo chybu domácího brankáře využilo a ujalo se na Anfield Road vedení.

„Nemám problém se soustředěním. Pouze jsem hledal tu nejlepší možnost, jak rozehrát. Poučil jsem se a příště rozehraju rychleji,“ vysvětloval hrubku belgický brankář.

VIDEO: Mignolet porušil pravidla a pak inkasoval

Naštěstí pro něj jeho spoluhráči dokázali zápas už do poločasu otočit a Liverpool nakonec zvítězil 2:1. Díky vítězství si „Reds“ zajistili postup do jarního play off Evropské ligy. Na pozápasové tiskové konferenci tak mohlo být Jürgenu Kloppovi do smíchu.

Když tiskový mluvčí anglického klubu vyzval novináře k posledním dotazům, nikdo se dlouho nehlásil. Až v poslední chvíli přišla ještě jedna otázka a toho se Klopp ihned chytl. „Čekal jste stejně dlouho jako Mignolet s rozehráním,“ smál se trenér Liverpoolu ještě před poslechnutím otázky.

K Mignoletově chybě však výrzné výtky neměl. „Nejsem naštvaný. Hráli jsme dobrý zápas. Těch 21 sekund? Víte, normálně vám ten nepřímý kop nepísknou,“ zastal se Klopp belgického reprezentanta.

Simon Mignolet držel míč víc jak šest vteřin a sudí ho za to potrestal
Simon Mignolet držel míč víc jak šest vteřin a sudí ho za to potrestal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud