10. března 2016 • 22:53

Frýdkova paráda šokovala Lazio: Takhle už to asi netrefím

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se jen tak neomrzí. Gól, jaký vstřelil záložník Sparty Martin Frýdek v úvodním osmifinále Evropské ligy proti Laziu (1:1), stojí za několikeré zopakování. Třiadvacetiletý fotbalista totiž parádně reagoval na hostující tlak ze začátku utkání a nechytatelnou bombou rozdováděl celou Letnou. Brankář Lazia neměl nárok. „Takhle už to asi dlouho netrefím,“ usmíval se po zápase Frýdek.



Byl to poměrně nezvyklý obrázek. Sparťanský kanonýr David Lafata se na chvíli proměnil do role nahrávače a přesným pasem vybídl k cestě do pokutového území soupeře Martina Frýdka. „David to udělal výborně,“ pochválil kolegu domácí záložník.

Frýdek využil toho, že ho mu dal obránce Lazia více prostoru, než by se v tak nebezpečném prostoru slušelo, přehodil si míč na pravou nohu a vypálil. Přestože Frýdekstřílel svou slabší nohou, trefil se náramně. Jeho křížná rána zapadla do sítě, gólman Federico Marchetii plachtil vzduchem spíše z povinnosti, šanci zasáhnout neměl.

„Takový gól jsem zatím pravačkou nedal, tenhle je určitě nejlepší. Chtěl jsem to trefit na zadní tyč, a že to tam zapadlo až tak přesně, to jsem snad ani nečekal. Jsem za ten gól rád a jsem rád, že máme naději i do odvety,“ popisoval Frýdek.

Lazio nečekaný zásah hodně šokoval. Jeho fanoušci, kteří byli do té doby dost slyšet, na několik minut zmlkli. Aby ne, hosté byli v úvodu utkání lepším týmem, dokonce se dostali do tutové příležitosti, a najednou prohrávali.

Italský tým to ovšem nezlomilo. Přestože se z tvrdého direktu chvíli vzpamatovávali, ještě v prvním poločase se jim podařilo vyrovnat, když se po rohovém kopu trefil Marco Parolo.

„Brání se to těžko, byla to dobře zahraná standardka. Je to škoda, musíme se na to asi víc zaměřit,“ připustil Frýdek. Sparta totiž dostala na jaře ze standardní situace už čtvrtý gól.

Protože druhý poločas už příliš akce nenabídl, zápas skončil 1:1. V odvetě za týden tak čeká na Spartu těžká práce.

Střelec nádherného gólu si ale věří. „Je vidět, že Lazio má kvalitu, ale zase bych nechtěl říct, že to byl nejlepší soupeř, který proti nám stál. Myslím, že je srovnatelné s Krasnodarem. Je to těžký soupeř, ale hrát se s nimi dá. Takticky jsou vyspělí, ale věřím, že šance máme a že se o to ještě popereme,“ zakončil Frýdek.

Střelec Frýdek: Takhle to trefit, to se mi zase dlouho nepovede
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud