Jan Podroužek
4. srpna 2016 • 23:50

Uhrina zaplavila po postupu radost: Teď se můžeme těšit na los

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIO AVE | Vymyslel hodně netradiční sestavu. Michaela Ngadea dal na defenzivní zálohu, byť je to stoper. Hrdinu Josefa Hušbauera vysunul na podhrot, byť už dlouho ve Slavii hraje níž. Trenérovi Dušanu Uhrinovi ale jeho lest vyšla, sešívaní se přehoupli přes Rio Ave do play off Evropské ligy.



„Je pravda, že jsme se potkali s velice silným soupeřem, který má silné individuality a perspektivní hráče. Pro nás to bylo těžké, věděli jsme, že budou často na míči, že my zase budeme vyrážet do rychlých brejků. První půli se nám to dařilo, zápas pak byl ale ovlivněný tím vyloučením,“ hodnotil zápas trenér Slavie.

Uhrin měl pochopení i pro to, že se jeho tým nechal zatlačit oslabeným soupeřem. „Je to dané tím, co jsem říkal, jsou silní na míči, proto pak není tolik znát, že jim nějaký hráč chybí. Taky jsme vzadu začali zmatkovat, což způsobilo tu vyrovnávací branku. Na druhou stranu oni o moc víc šancí neměli, takže i přes tu pasivitu jsme hráli dobře,“ pochválil své svěřence.

Hráčům sice zkušený kouč trochu vyčítal zbytečné zmatky, ale po postupové remíze ho zaplavila radost. „Já chtěl moc postoupit, a byl jsem zkrátka rád, že se nám to povedlo. Byla to postupová radost, ale nic většího, nic jsme ještě nevyhráli. Raduju se spíš z toho, že se můžeme těšit na los, že máme zase něco zajímavého před sebou,“ tvrdil.

Uhrin rovněž vysvětlil změny v základní sestavě. „Zvolili jsme taktiku s Michaelem Ngadeuem ve středu zálohy, protože v minulém zápase soupeř vystřelil na bránu víckrát než my, měl dost pokusů ze střední vzdálenosti, to jsme chtěli změnit, protože tím byl nebezpečný. A střed hřiště se nám povedlo v odvetě díky tomuto kroku zhustit tak, že jsme Rio Ave od střel celkem eliminovali, i když pak nakonec vyrovnal,“ uzavřel.

Hrdina Slavie Josef Hušbauer
Hrdina Slavie Josef Hušbauer

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud