29. září 2016 • 14:25

Parťák Ujfaluši i Pražský hrad. Inter si před Spartou užíval volno

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před Pražským hradem bývá středem pozornosti právě slavná památka či krásný výhled na město. Ve čtvrtek dopoledne však způsobila rozruch početná výprava fotbalistů Interu Milán s trenérem Frankem de Boerem v čele. Fotoaparáty se rázem zaměřily na svěřence nizozemského trenéra, kteří využili chvíle předzápasového volna k procházce centrem Prahy. Už od 19 hodin je ovšem čeká další utkání Evropské ligy proti Spartě na Letné, jejíž atmosféru ocenil také hlavní lodivod Interu. 



Italský gigant si ve středu zatrénoval na letenském stadionu, na němž ho dnes večer čeká další utkání základní skupiny Evropské ligy. V něm bude po porážce v Izraeli bojovat o první body do tabulky. Svěřenci nizozemského trenéra tak určitě ocenili dopolední volno, během kterého zavítali až k Pražskému hradu.

ONLINE: Zápas Sparta - Inter Milán sledujte od 19 hodin zde »

Tam byli středem pozornosti a dokonce vyhověli několika žádostem o autogram nebo společnou fotografii. V davu turistů vyčnívala osoba Franka de Boera, dlouholetého nizozemského reprezentanta a výborného obránce. Bývalý hráč Ajaxu, Barcelony či Galatasaray chce ve čtvrteční odvetě zvítězit a nastartovat svůj tým za vytčeným cílem – celkovým triumfem v Evropské lize.

Inter Milán před Pražským hradem
Inter Milán před Pražským hradem

Ačkoliv působil před Pražským hradem uvolněně, možná se mu honilo hlavou, s čím dnes večer vyrukuje nový dočasný trenér Sparty David Holoubek. „Pro mě je záhadou, zda změna trenéra přinese nový systém. Pro Spartu může být změna spíše výhodou, ale já věřím v sílu svého týmu,“ řekl na středeční tiskové konferenci vítěz Ligy mistrů i Poháru UEFA.

Bývalý nizozemský reprezentant se těší na atmosféru sparťanského stadionu, který zažil také jako hráč. „V Praze bylo vždycky dobré fotbalové prostředí, konkrétně na tomto stadionu, který udrží dobrou atmosféru. Pamatuji si ho ze zápasu, který jsem na něm odehrál za Nizozemsko,“ zavzpomínal na kvalifikační duel z roku 2003.

Zlatá generace českého fotbalu tehdy zvítězila 3:1 a v týmu nechyběl ani obránce Tomáš Ujfaluši, jenž se vydal na hotel Interu a navštívil své bývalé spoluhráče Évera Banegu a Felipeho Mela. Na svém Twitteru se dokonce pochlubil společnou fotkou, ale večer by se nejspíš nezlobil, pokud by jeho kamarádi prohráli stejným výsledkem, jako padl před třinácti lety jejich současný trenér.

De Boer: Změna trenéra může být pro Spartu pozitivem
Video se připravuje ...

Kouč Sparty Holoubek: Volal jsem si s Krejčím, radil mi, co na Inter platí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud