2. listopadu 2017 • 04:59

Dilema před šlágrem. Slavia i Plzeň sestavy protočí, kdo pošetří opory?

Autor: jon, pj, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli přijde na řadu jeden z vrcholů české podzimní ligové sezony, bitva Plzně se Slavií. Oba celky před vzájemným soubojem, který hodně napoví v dostizích o ligový trůn a přímou vstupenku do Ligy mistrů, musí ještě ve čtvrtek zvládnout těžké domácí boje v Evropské lize (19:00 Slavia – Villarreal, 21.05 Plzeň – Lugano). Trenéři Pavel Vrba a Jaroslav Šilhavý řeší zapeklité dilema. Jak poskládat sestavy tak, aby do čtvrtečních zápasů vyslali to nejlepší a zároveň aby v týmech zůstal dostatek sil na nedělní klíčový souboj?



Plzeň i Slavia disponují na české poměry kvalitními a nadstandardními kádry. Jednotlivé posty mají vždy minimálně zdvojené, v případě týmu z Vršovic je kádr ještě početnější.

Oba celky na evropské scéně dávají prostor i hráčům, co v ligových duelech tolik minut nesbírají. Slavia tak činí od startu základní skupiny, v Evropské lize zatím ani jednou nehrály od začátku opory Josef Hušbauer ani Milan Škoda.

V Plzni zase chytá pravidelně poháry Aleš Hruška, zatímco Matúš Kozáčik dostává důvěru v soubojích proti českým celkům. Pravidelně se točí hráči na křídlech, naposledy v Luganu zůstal na lavičce i nejlepší ligový střelec Michael Krmenčík.

Připraven je Deli i Ngadeu

Čtvrteční duely v Evropské lize jsou pro oba specifické, vždyť už v neděli jdou nejlepší české týmy do vzájemného souboje.

„Obě utkání jsou hodně důležitá. Nemyslím si, že by bylo ideální stavět evropský pohár na druhou kolej, zároveň se to pro nás nevyvíjí dobře i v lize,“ prohlásil den před zápasem slávistický trenér Jaroslav Šilhavý. Konkrétní k sestavě podle očekávání nebyl, nikdo před důležitým duelem nechce odkrýt karty.

„Teď se soustředíme jen na Villarreal. Šance na postup má kromě nás dvou i Maccabi Tel Aviv, jehož ztráta není moc velká. Jsou to jen čtyři body, po tomto kole se to může ve skupině vyrovnat. Co se týká ligy, tak v Plzni nás čeká velké utkání, pro celou veřejnost. Proto jsem rád, že se nám vyprazdňuje marodka a ti, co byli nemocní, jsou k dispozici,“ upozornil Šilhavý.

Poháry nestavíme na druhou kolej, tvrdí Šilhavý před zápasem s Villarrealem
Video se připravuje ...

Důležitým faktem je, že nachystanou už má uzdravenou dvojici afrických pilířů Simon Deli, Michael Ngadeu. Teď zbývá se jen rozhodnout, jak je ve čtvrtek a posléze v neděli využít.

Prvotní úvahy trenérského štábu byly podle neoficiálních informací údajně následovné: Deli nastoupí do obou utkání, Ngadeu naskočí do sestavy až v Plzni. „Ovšem Michaelovi sedí jak styl hry Villarrealu, tak i Viktorie,“ usmál se nekonkrétně Šilhavý.

Plzni bude chybět Hubník


A jakou strategii zvolí v Plzni? „Soustředím se pouze na čtvrteční zápas, co se bude dít v neděli, to uvidíme. Je to až za čtyři dny. Chceme uspět v Evropské lize a já doufám, že se nám to podaří,“ pověděl západočeský lodivod Pavel Vrba. „Určitě nenastoupí Roman Hubník, který má nějaké problémy. Jinak jsou všichni hráči připravení,“ dodal úspěšný kouč.


Pravděpodobné sestavy
SLAVIA
Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli, Sobol - Hromada, Souček - Sýkora, Danny, Zmrhal – Necid.

PLZEŇ
Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Zeman, Čermák, Pilař – Krmenčík.

Vzhledem k mizící marodce, kde vedle Hubníka zbývá už jen dlouhodobě zraněný Jan Baránek, má Vrba k dispozici celou řadu variant, jak základní jedenáctku poskládat. Podle svého zvyku nejspíš znovu zamíchá sestavou. S ohledem na důležitost duelu s Luganem ale nelze předpokládat, že by Vrba šetřil větší počet svých opor.

Do branky půjde už tradičně v pohárech Aleš Hruška, střed pole by měl být v režii obvyklé dvojice Patrik Hrošovský a Tomáš Hořava. Místo na hrotu by mělo připadnout ostrostřelci Michaelu Krmenčíkovi, jenž v prvním duelu začal jako náhradník a Viktorie bez něj byla směrem dopředu impotentní. „Určitě nenastoupíme ve stejné sestavě jako naposledy v Karviné,“ potvrdil zkušený trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud