8. srpna 2019 • 20:59

Nezkušená Sparta? Hašek se smál: Prázdnou branku netrefí i v Anglii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předvedl zřejmě nejlepší výkon v této sezoně. Ve středu sparťanské zálohy odvedl Martin Hašek proti Trabzonsporu v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy velmi energický výkon. Spoluhráčům navíc připravil dvě gólové šance. Ale dvě branky v závěru, kterými turecký celek na Letné vyrovnal na konečných 2:2, jeho představení zastínily. „Trochu hořkost tam je. Velké zklamání to ale není, za týden jedeme do Turecka a tam pojedeme postoupit,“ burcoval třiadvacetiletý záložník.



Přes 80 minut drželi skvělý výsledek 2:0, který by do odvety znamenal velkou šanci na postup. Jenže během pěti minut předvedli sparťané blackout. Dvakrát fatálně zachybovali při osobním bránění a Trabzonspor je potrestal.

„Bylo to trochu spíš o psychice, možná už nám docházely i síly, protože to bylo velmi náročné. A tím pádem jsme dali Trabzonu více prostoru než předtím,“ snažil se hledat Hašek důvody, proč Pražané v závěru utkání povolili.

Přitom on sám mohl mít na kontě dvě asistence, ale jeho spoluhráči v zakončení selhali. Nejdříve netrefil prázdnou branku Michal Trávník, jehož střelecký pokus skončil na tyči. Posléze zase Hašek krásně uvolnil Benjamina Tetteha patičkou za obranu, ale ghanský forvard rovněž gól nedal.

Na dotaz, zda se ukázalo, že Sparta do zkušeného mužstva, které si zápas pohlídá a promění gólové šance, stále roste, Hašek jen kroutil hlavou. „Když někdo netrefí branku, tak je to znak nezkušeného mužstva?“ odpověděl otázkou.

„Nemohu s tím souhlasit. Každý tu jde na hřiště s tím, že chce dát gól. Otázka nezkušenosti to není. Když si pustíte videa na Youtube, uvidíte, že se to děje ve španělské, anglické i německé lize. Samozřejmě jich bude méně, protože ti hráči jsou lepší. I proto tam hrají.“

Naopak řeč stočil k tomu, že se nemají sparťané proti Trabzonsporu za co stydět. „Odehráli jsme skvělý zápas, odvedli v něm spoustu práce a prokázali dostatek kvality, protože jsme si vytvořili dost šancí. Nemyslím si, že bychom byli nezkušení,“ popisoval své dojmy. „Myslím si, že třetí gól už by Turky zlomil. Je škoda, že jsme ho nedokázali vstřelit. Šance na to byly.“

V odvetě však počítá s tím, že se pojede Sparta na černomořské pobřeží porvat o postup. „S ničím jiným tam nejedeme,“ smál se Hašek.

Co podle něho musí Letenští ve své hře zachovat, aby tomu tak bylo? „Musíme hrát s nasazením, tlačit na jejich klíčové hráče, aby nemohli hrát, kazili a byli nervózní. A také mít chladnou hlavu, abychom nepanikařili kvůli výsledku či fanoušků. Nesmíme z toho udělat hurá blázinec. To by jim vyhovovalo,“ dodal sparťanský záložník.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Druhý gól beru na sebe. Kangova gesta? Doma snad slavit můžeme, říká Costa
Video se připravuje ...

Hrát bez diváků? Strašný. Srazily nás chyby, ale Kanga po zápase burcoval, říká Jílek
Video se připravuje ...

Sparta - Trabzonspor: Kanga přidává nádhernou druhou trefu a popíchl fanoušky hostů!
Video se připravuje ...

Sparta - Trabzonspor: Costa posílá hlavou Letenské do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

Sparta - Trabzonspor: Turečtí fanoušci na hlavní tribuně na Letné podporují hosty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud