Jakub Dvořák
23. října 2021 • 15:00

Vrbova kolaudace ve Spartě: záblesky evropské kvality, nová osa s posilami

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se často, aby Sparta prohrála a fanoušci i den poté nadšeně rozebírali jakýkoliv detail ztraceného zápasu. Přesně takovou dějovou linku nabrala dohra střetnutí s Lyonem (3:4). Letenští proti čtvrtému celku minulého ročníku Ligue 1 nezískali ani bod, přesto zanechali pozitivní dojem. Předvedli výkon, který za poslední roky Letná v Evropě nepamatuje: odhodlaný, sebevědomý a po technicko-taktické stránce přesahoval na mezinárodní úroveň. A to se pak porážka odpouští snadněji.



Když srovnáme zápasy Sparty ve skupině Evropské ligy za vlády Václava Kotala a ty nynější pod Pavlem Vrbou, základní rozdíly bijí do očí.

Pod starším pedantem na defenzivu vycházeli Pražané především ze zabezpečené obrany a k ohrožení soupeře docházelo díky brejkovým hráčům. Kotal dokázal intuitivně využít složení kádru.

Ovšem zároveň bylo zřejmé, že to nemůže být dlouhodobý trend. Alespoň pokud to rudí mysleli s úspěchem na evropském poli po vzoru konkurenční Slavie skutečně vážně.

Jestliže Kotal převzal projekt v chaosu, dal mu základní obrysy a započal hrubou stavbu, Vrba ji nyní dokončuje. Kolaudace, čti útok na titul a úspěch v pohárech, je mnohem reálnější než v předchozích sezonách.

Ještě předtím si však kouč udělal interní revizi. Nepovedené 3. předkolo Ligy mistrů s Monakem mu nastínilo, kde má resty. Resumé? Zrychlit a zpevnit defenzivu!

Dnes už Sparta nepřipomíná partyzány

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud