18. března 2022 • 13:45

Los Evropské ligy: West Ham se utká s Lyonem, Barcelona proti Frankfurtu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s českým triem Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Alex Král se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s francouzským Lyonem. Barcelona vyzve Frankfurt, Lipsko italskou Atalantu. Poslední dvojici tvoří Braga a Rangers.



První čtvrtfinálové duely se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. Posledním šampionem je Villarreal, který je nyní ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

West Ham naposledy vyřadil při své premiérové účasti v soutěži nejúspěšnější celek EL Sevillu. „Kladiváři“ po úvodní osmifinálové porážce 0:1 na hřišti soupeře zvládli domácí odvetu a i díky Součkově brance zvítězili po prodloužení 2:0. Lyon, který v základní skupině porazil dvakrát pražskou Spartu, vyřadil ve čtvrtek Porto. Po prvním vítězství 1:0 mu stačila doma remíza 1:1.

Vítěz vzájemného duelu narazí buď na Barcelonu, nebo na Frankfurt. Španělský velkoklub s trenérem Xavim si po vyřazení z Ligy mistrů poradil nejprve s Neapolí a pak i s Galatasarayem Istanbul. Frankfurt, jemuž patří v německé lize deváté místo, zdolal po dramatické domácí odvetě v prodloužení Betis.

Rangers, kteří porazili v základní skupině v boji o druhé místo pražskou Spartu, vyzvou Bragu. Skotský mistr již ve vyřazovacích soubojích uspěl proti Dortmundu a naposledy CZ Bělehrad.

Atalanta Bergamo po vyřazení Leverkusenu s Patrikem Schickem v boji o semifinále narazí na jiný bundesligový celek Lipsko. Úřadující německý vicemistr se do čtvrtfinle dostal poté, co UEFA vyloučila Spartak Moskva kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Čtvrtfinále Evropské ligy:

Lipsko - Atalanta
Frankfurt - Barcelona
West Ham - Lyon
Braga - Rangers

Semifinále Evropské ligy:

Lipsko/Atalanta - Braga/Rangers
West Ham/Lyon - Frankfurt/Barcelona

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud