Richard Šíma
2. října 2008 • 19:45

Baník se s pohárovou Evropou loučí

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně smolné utkání sehrál ostravský Baník v Lužnikách. Nastřelil tři břevna, neproměnil další gólové šance a uhrál tak se Spartakem Moskva remízu 1:1. V Poháru UEFA končí.



Ostravští hráči padli na trávník, když sudí odpískal konec zápasu. Postupu byli neuvěřitelně blízko. Zejména ve druhé půli hráli skvělý fotbal, soupeře vymazali ze hry a propásli mnoho velkých šancí.

Udržet co možná nejdéle čisté konto a pokusit se udeřit z brejku. Tak nějak zněl zevrubný plán, s nímž Baník do utkání vstoupil. A který také vzal okamžitě za své. Ve čtvrté minutě prošel Prudnikov ostravskou obranou až téměř před Vaška, přihrál k druhé tyči Baženovovi a bylo to 1:0.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

Poloprázdný obří stadion v Lužnikách se uklidnil a Baník se bál dalšího debaklu. Jen ale chvíli, než se dostal do hry.

Ještě než se ke slovu dostal Otepka, napálil Prudnikov tyč. Pak ale ostravský záložník sebral moskevským hráčům míč, pohrál si s domácími obránci a střelou k tyči nedal Pletikosovi šanci.

Na začátku druhé půle zlikvidoval Vašek gólovou šanci. A pak se začaly dít věci. Po Střihavkově centru pálil zblízka Mičola, trefil Pletikosu. V 54. minutě Lužniky kolabovaly.

Svěrkoš se rozběhl za dlouhým míčem, těsně před ním jej ale odehrál Pletikosa. Jen ale k Mičolovi, který měl před sebou prázdnou brankou. Z hranice šestnáctky trefil břevno!

Nevídaná podívaná pokračovala. Baník tlačil Spartak do jeho pokutového území, vytvářel si šance, v jedné z nich hlavičkoval Marek znovu do břevna!

Večeřa: Ve druhé půli jsme Spartak přehrávali>>>

Trenér Michael Laudrup byl bezradný, jeho tým kolaboval a zuby nehty se bránil ostravskému tlaku.

„Ve druhé půli jsme hráli velice špatně a Baník velice dobře, měli jsme štěstí,“ přiznal po utkání trenér Spartaku.

V samém závěru si vzal míč na nohu Svěrkoš, vypálil a potřetí roztřásl Pletikosovo břevno.

Spartak Moskva - Baník Ostrava 1:1, první zápas 1:0, postupuje Spartak
Branky: 3. Baženov - 32. Otepka.
Rozhodčí: Asumaa - Koskela, Heininen (všichni Fin.).
ŽK: Kováč - Neuwirth, Bolf.
Diváci: 18.000.

Spartak Moskva: Pletikosa - Paršivljuk, Filipenko, Dedura, Rodríguez - Maidana (65. Bystrov), Mozart, Kováč, Sajenko - Baženov, Prudnikov (57. Pavlenko).
Baník Ostrava: Vašek - Řezník (82. Lukeš), Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola (82. Lička) - Střihavka (56. Zeher), Svěrkoš.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud