17. prosince 2009 • 21:46

První dva góly jsme Lille darovali, smutnil Jarolím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč slávistických fotbalistů Karel Jarolím po porážce 1:3 v závěrečném duelu Evropské ligy ve francouzském Lille litoval, že jeho svěřenci zbytečnými chybami darovali soupeři v první půli dvougólové vedení. Pak už prý bylo těžké zápas otáčet.



"První dvě branky jsme domácím v podstatě darovali. Věděli jsme o jejich kvalitách, co se týče ofenzivy, snažili jsme se na to připravit, ale vlastními chybami jsme je pustili do dvoubrankového vedení. S tak kvalitním soupeřem je pak těžké dotahovat," řekl Jarolím na tiskové konferenci po dnešním utkání.

Slavia se rozloučila v Lille porážkou >>>

Mrzelo ho, že slávisté nedokázali v druhé půli po snížení přidat i vyrovnávací gól. "Tam nám trochu svitla naděje. Když jsme snížili na 1:2, měli jsme velmi slibnou standardní situaci a několik závarů. Kdybychom srovnali, psychická výhoda by byla na naší straně. To se nám bohužel nepodařilo, navíc jsme dostali třetí gól a o výsledku bylo rozhodnuto," pokračoval Jarolím.

Závěrečný souboj ve skupině pro Pražany.
Závěrečný souboj ve skupině pro Pražany.


Nechtěl spekulovat, jak moc jeho tým poznamenala dvoutýdenní pauza bez zápasového zatížení. "Samozřejmě bychom byli raději, kdybychom z toho nevypadli, ale nedalo se nic dělat a museli jsme se s tím vypořádat. Myslím si, že co se týče fyzické připravenosti, tak to bylo v pořádku. Ty situace, které se podepsaly na těch obdržených brankách, neměly s přestávkou nic společného," dodal Jarolím.

Jeho protějšek Rudi Garcia mohl slavit postup do jarních bojů. "Nebylo to až tak jednoduché, protože jsme věděli, že Slavia je velmi dobré mužstvo, které doma neprohrálo s Janovem ani s Valencií. Navíc jsme věděli, že fyzicky na tom budou lépe, což se potvrdilo. Naštěstí se nám podařilo dát tři góly a kvalifikovat se dál. Dokončili jsme započatou práci," liboval si kouč Lille.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud