Jakub Konečný
5. listopadu 2010 • 15:30

Horváth o Kweukeho lobu: Třeba už byl vyflusanej

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Krásný lob Lea Kweukeho, kterým kamerunský útočník zajistil Spartě výhru v Lausanne, okouzlil mnoho odborníků i laiků. Aplauduje mu i Pavel Horváth, který před lety ještě z větší dálky vstřelil podobný gól Olomouci. „Bylo to od Kweukeho ideální řešení dané situace,“ říká plzeňský kapitán.



Nebyl by to ovšem známý vtipálek, kdyby hned nenabídl i odlehčenější hodnocení gólové akce ze 75. minuty: „Možná už byl Kweuke tak vyflusanej, že se mu dál běžet nechtělo, tak radši vystřelil z takové dálky.“

Pak hned už vážně dodává: „Ne, ne, Kweuke to udělal fakt perfektně. Měl před sebou odkrytou celou bránu, hodně času a balon mu ideálně skočil, takže nešlo ani o těžký kop. Kdyby postupoval s míčem ještě blíž, hrozilo by, že ho obránci soupeře zakřižují. To by jim asi neutekl. V danou chvíli zvolil ideální řešení.“

Od kamerunského hromotluka to skutečně nebyl žádný výstřel do tmy. Vždyť podobný a ještě mnohem hezčí gól dal málem už v sobotu Radkovi Sňozíkovi z Bohemians 1905.

Bony s Kweukem, fungující spolupráce afrických útočníků
Bony s Kweukem, fungující spolupráce afrických útočníků

Kousek od půlící čáry zničehonic práskl do balonu, který se vysokým obloukem snesl na břevno domácí branky. Jen to uchránilo Sňozíkova od potupy, poněvadž se po překvapivé střele natahoval marně.

Ve čtvrtek už naštěstí Kweukeho střela země – vzduch cíl neminula.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud