22. listopadu 2011 • 22:50

United jen remizovali s Benfikou, čeká je boj o postup

Autor: ČTK, hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká je boj o postup do samého konce! Manchester United doma pouze remizoval s Benfikou Lisabon 2:2 a o jarní play off Ligy mistrů bude válčit v posledním kole v Basileji. A Švýcaři dokázali anglického mistra již jednou ve skupině pořádně potrápit... Portugalskému týmu stačila plichta k postupu, ten v úterý slavili i fotbalisté Bayernu Mnichov a Interu Milán.



Situace ve skupině C je stále zamotaná. Benfika vydřela na hřišti Old Trafford cennou remízu 2:2 a s Manchesterem United má shodně po devíti bodech. Jen o jeden za oběma favority zaostává Basilej, která zvítězila nad Galati 3:2.

A vězte, že „Rudí ďáblové“ končí základní skupinu právě v Basileji, kde tudíž nesmí prohrát. Přitom v prvním mači na Old Trafford uhráli se švýcarským týmem jen plichtu 3:3, když překvapivě vyrovnávali až v poslední minutě zápasu...

Manchester United brzy s portugalským týmem prohrával. Již ve třetí minutě si nešťastně vstřelil ukázkový vlastenec stoper domácích Phil Jones po akci nejlepšího nahrávače Ligy mistrů Nicolase Gaitana.

Pro hosty to byla jubilejní padesátá trefa v Lize mistrů, pro muže v červeném zase první obdržená branka po pěti utkáních s čistým kontem v řadě.

Tým Alexe Fergusona vyrovnal manko po půl hodině hry, kdy se po akci na hraně ofsajdu hlavou prosadil Dimitar Berbatov, který nastoupil od začátku zápasu za zraněného superstřelce Wayna Rooneyho.

A jako by zahlásil: Chci pravidelně hrát! Bulharský dlouhán totiž v této sezoně spíše vysedává na lavičce a vyrovnávací trefa byla jeho první v této sezoně.

ManU po přestávce přetavil velký tlak ve vedoucí gól, když Old Trafford rozjásal a k postupu do vyřazovací části přiblížil Darren Fletcher. Jenže radost trvala přesně minutu. „Orli“ po zmatcích v obraně bleskově vyrovnali.

Smírný výsledek udrželi i přes několik nebezpečných šancí Fergusonova týmu až do závěrečného hvizdu. A právě Portugalci nyní mají k postupu ze zamotané skupiny nejblíže. Rozhodne až poslední kolo.

City musí také čekat

Také další manchesterský klub si na postupové oslavy ještě počká. V anglické lize je suverénní, ale Neapol potvrdila, že na svém stadionu neprohrává. Dva Cavaniho góly v úvodu obou poločasů znamenaly domácí výhru 2:1.

Manchester City vyvinul v závěru obrovský tlak, ale na vyrovnání nedosáhl a teď ho čekají nervózní chvíle, protože v tabulce mu schází na dnešního soupeře bod.

Postup z této skupiny si v úterý zajistil Bayern Mnichov, jemuž pomohl k domácímu vítězství 3:1 nad Villarrealem dvěma brankami Franck Ribéry. Francouzský fotbalista nasměroval svůj tým do osmifinále už ve třetí minutě, další branku pak přidal po přestávce.

Útočník Mario Gomez pak vsítil svůj čtrnáctý gól v posledních jedenácti zápasech v soutěži a se šesti trefami se osamostatnil v čele tabulky střelců před Lionelem Messim z Barcelony.

Nádherný večer si užili diváci v Madridu, kde Real doslova drtil Dinamo Záhřeb. Po devíti minutách vedli domácí 3:0, v 50. minutě o pět gólů a bylo jen otázkou, zda budou atakovat rekordní výhru v soutěži, ke které mu v té době scházely tři góly.

Pak ale "Bílý balet" polevil a hosté snížili na tenisový výsledek 6:2. Díky osmi trefám se v historických tabulkách prestižní soutěže zápas dostal na páté místo podle počtu nastřílených branek.

Ve stejné skupině si mohl zajistit postup také Ajax Amsterodam, ale po bezbrankové remíze na hřišti Lyonu mu nezbude, než postup stvrdit v příštím kole právě proti Realu Madrid. Nizozemci mají ale oproti dnešnímu soupeři výrazně lepší výchozí pozici: tři body náskok, vzájemné zápasy jsou vyrovnané a skóre mají výrazně lepší.

Šanci mají i Češi

Do hry se dostali také čeští fotbalisté David Rozehnal (Lille) a Ondřej Čelůstka (Trabzonspor), duel CSKA Moskva - Lille rozhodovala pětice českých rozhodčích s hlavním Pavlem Královcem.

David Rozehnal (vpravo) v hlavičkovém souboji s Pavlem Mamajevem z CSKA Moskva. Rozehnalovo Lille vyhrálo v Moskvě 2:0 David Rozehnal (vpravo) v hlavičkovém souboji s Pavlem Mamajevem z CSKA Moskva. Rozehnalovo Lille vyhrálo v Moskvě 2:0Foto ČTK/AP
Inter prožil klidný večer, který mu ulehčil podvečerní duel CSKA Moskva - Lille, v němž si Francouzi zkomplikovali prohrou 0:2 postupové plány.

Hosté ale byli v osmistupňovém mrazu lepší po celý zápas, branky padly v druhém poločase a oba týmy mají před posledním kolem shodně pět bodů. Na domácí straně stále chyběl zraněný Tomáš Necid.

Rozehnal se dostal s krajanem Královcem do slovní přestřelky poté, co by napomínám žlutou kartou, kvůli které nemůže nastoupit v příštím utkání. První vlastní gól si vstřelil Vasilij Berezuckij, druhý přidal v 64. minutě Sow. Interu pak s jistotou postupu ve večerním duelu remizoval s Tranbzonsporem 1:1, což pomohlo domácím k posunu na druhé místo v tabulce o bod před Lille a CSKA.

Skupina A:
Bayern Mnichov - Villarreal 3:1 (2:0)
Branky: 3. a 69. Ribéry, 23. Gomez - 50. De Guzmán. Rozhodčí: Strömbergsson (Švéd.)

Neapol - Manchester City 2:1 (1:1)
Branky: 17. a 49. Cavani - 33. Balotelli. Rozhodčí: Skomina (Slovin.).

Skupina B:
CSKA Moskva - Lille 0:2 (0:0)
Branky: 49. V. Berezuckij vlastní, 64. Sow. Rozhodčí: Královec (ČR). Diváci: 19.100.

Trabzonspor - Inter Milán 1:1 (1:1)
Branky: 23. Altintop - 18. Álvarez. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).

Skupina C:
Otelul Galati - Basilej 2:3 (0:3)
Branky: 75. Giurgiu, 81. Antal - 10. F. Frei, 14. A. Frei, 37. Streller. Rozhodčí: Hagen (Nor.)

Manchester United - Benfica Lisabon 2:2 (1:1)
Branky: 30. Berbatov, 59. Fletcher - 3. vlastní Jones, 61. Aimar. Rozhodčí: Cüneyt (Tur.).

Skupina D:
Lyon - Ajax Amsterodam 0:0
Rozhodčí: Eriksson (Švéd.)

Real Madrid - Dinamo Záhřeb 6:2 (4:0)
Branky: 2. a 66. Benzema, 6. a 49. Callejón, 9. Higuaín, 20. Özil - 81. Bečiraj, 90. Tomečak. Rozhodčí: Kelly (Ir.)

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud