22. února 2012 • 04:00

Padák pro Villase-Boase. Strpí Abramovič další krach Chelsea?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dobu, co Petr Čech v klubu působí, podobnou krizi pravděpodobně ještě nezažil. Chelsea si z Neapole odváží prohru 1:3, hrozí jí vyřazení z Ligy mistrů už v osmifinále. Pokud v domácí odvetě "blues" nezaberou, kritizovaný trenér Villas-Boas bude s velkou pravděpodobností balit kufry.



Chelsea nevyhrála poslední čtyři zápasy. Místo, aby se z herní krize dostávala, ještě víc se propadá do beznadějného bahna. Italská Neapol s obávaným velkoklubem zatočila jako centrifuga a výhrou 3:1 uštědřila další políček kouči Villasu-Boasovi.

Chelsea gólem Maty sice vedla 1:0, jenže domácí výsledek otočili. Čechovi nasázeli tři branky, český gólman k tomu další tři velké šance zneškodnil. Jednou mu spoluhráč vykopával míč na brankové čáře. Nebýt pohotového zákroku Ashley Colea, Chelsea si domů vezla čtyřgólový příděl.  

Napětí v londýnském klubu dál stoupá. Už nyní na veřejnost prosakují informace o tom, jak se hráči staví proti mladému kouči Villasu-Boasovi. S týmem měl vážné sezení i Roman Abramovič, který mladého Portugalce do klubu za velké peníze přivedl.

Hráčům se nelíbí výběr taktiky, sestava ani způsob, jakým tým řídí. Villas-Boas má zastání v portugalsky mluvících hráčích, ostatní se prý otáčejí proti němu. Mluví se i o smskách hráčů s José Mourinhem, současným lodivodem Realu Madrid.


Chelsea o víkendu v Anglickém poháru horko těžko  zachraňovala remízu 1:1 s druholigovým Birminghamem, porážka od Neapole je další velkou ranou. Abramovič údajně dal Villasu-Boasovi nůž na krk. Vyřazení z Ligy mistrů by s největší pravděpodobností znamenalo konec doposud chráněného kouče.

Páté místo v lize, přibývající porážky, hrozba absence Ligy mistrů pro nadcházející sezonu. K tomu rostoucí napětí v kabině a odpor hráčů. Důvodů pro odvolání "nového Mourinha" už teď lze napočítat hodně.

Posledním esem v rukávu Villase-Boase zůstal úspěch v letošní Lize mistrů. Pokud krachne odveta s Neapolí, Abramovičovi velmi pravděpodobně dojde trpělivost...

Cavani, Hamšík, Lavezzi. To byli hlavní strůjce neapolského vítězství.
Cavani, Hamšík, Lavezzi. To byli hlavní strůjce neapolského vítězství.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud