Karel Häring
18. dubna 2012 • 12:26

Messi ještě nedal Čechovi gól, Lampard je na to pyšný

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Překonal řadu střeleckých rekordů, na další z nich má zaděláno, ovšem proti Chelsea se barcelonskému Lionelu Messimu nedaří. Brankáře Petra Čecha ještě ani jednou v předchozích čtyřech soubojích nepřekonal. Jak dopadne jejich souboj v dnešním prvním semifinálovém duelu Ligy mistrů?



Petr Čech se utkal s Barcelonou šestkrát, Lionelu Messimu čelil čtyřikrát. „Ještě proti nám nedal gól, tak věřím, že mu to ještě vydrží,“ řekl Sportu.

Na Chelsea to Argentinec zatím neumí. „Vždycky, když si pustíte televizi, Messi dá dva góly. Takže si ceníme toho, že se proti nám ještě netrefil. Jsme na to patřičně hrdí,“ prohlásil Frank Lampard.

Jenže když proti „blues“ nastoupil Messi poprvé – na jaře 2006 – nebylo mu ještě devatenáct. Teprve se rodila vycházející hvězda, což platilo také o soubojích v základní skupině na podzim stejného roku (v nich Čech nechytal kvůli vážnému zranění lebky).

O tři roky později už patřil ke klíčovým postavám Barcelony, ovšem ani to se nedá srovnat se současným Messim.

Ve čtyřiadvaceti letech pokořil řadu letitých historických rekordů a na další se chystá. V sezoně vstřelil už 63 branek v soutěžních duelech (blíží se evropskému maximu Gerda Müllera 67), čtrnáct z nich v Lize mistrů.

A v uplynulých týdnech předvádí úžasnou gólovou produkci. Za posledních čtrnáct soutěžních zápasů nastřílel 25 gólů. Neprosadil se jen proti AC Milán. Čech ví, že čelí výjimečné hrozbě a připravuje se na to.

Dvě penalty, poločas 2:1. Lionel Messi proměnil oba pokutové kopy BarcelonyFoto Reuters

 Dny před zápasem trávil sledováním Messiho předchozích tref. „Mám připravené video s jeho góly a stylem, jakým zakončuje. Asi mi to zabere dost času, protože jich dal přes šedesát,“ smál se gólman. „Dá mi to hodně práce.“

Škála zakončení nejlepšího fotbalisty planety je rozmanitá. „Má obrovský talent vidět prostor. A jeho technické dovednosti jsou na takové úrovni, že mu stačí minimální zlomek vteřiny, aby vybral řešení, které nikdo jiný v tak malém časovém prostoru neumí. Jakmile se mu otevře možnost, on ji vidí,“ popisuje Čech Messiho umění.
 
Existuje možnost, jak Argentinci zkomplikovat možnost pohodlného zakončení? „Je to hodně o předpovídání a tom, aby člověk využil situace, kdy má nejméně času. Jinak se toho moc dělat nedá.“

Prodlouží dnes večer český brankář svou zajímavou sérii?

Petr Čech gestikuluje ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti Benfice
Petr Čech gestikuluje ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti Benfice

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud