18. července 2012 • 10:05

Kouče Karagandy štvaly neuznané góly: Sudí nebyli objektivní

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branka v síti soupeře, čisté konto na domácím hřišti. Výsledek, který se v pohárové matematice cení. Liberec v úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů vydřel nad kazašskou Karagandou výhru 1:0. Mohlo být ale mnohem hůř, kdyby rozhodčí odpískali jednu ze dvou branek v liberecké síti. Výkon ruských arbitrů se vůbec nelíbil hostujícímu kouči Viktoru Kumykovovi.



První soutěžní zápas nebyl pro domácí mistry vůbec jednoduchý. V pozici favorita se čekalo jasné vítězství, jenže vytáhlí bojovníci z Kazachstánu hodně zlobili. "Soupeř měl výhodu v rozehranosti, naše hra nebyla urovnaná,“ připustil po těsné výhře 1:0 kouč Jaroslav Šilhavý.

Výsledek mohl být ještě horší.

Karaganda si vypracovala několik slibných šancí, vyrovnání v závěru zabránil famózním zákrokem David Bičík.

"Hodně jsem si v tu chvíli oddychl," přiznal Šilhavý.

Rozhodčí také neuznali dvě střely, které skončily v síti libereckého gólmana. Poprvé kvůli jasnému ofsajdu, podruhé kazašské brance předcházel útočný faul.

Obě situace hodně dopálily kouče Karagandy, který se marně rozčiloval u pomezní čáry. "První branka byla z mého pohledu jasná. Zdá se mi, že ruští rozhodčí nebyli objektivní," postěžoval si kouč Šachťoru Viktor Kumykov.

"Podle mého názoru jsme dali jeden regulérní gól, který nám neuznali," připomněl jednu ze dvou situací, kdy hosté  před vstřelením branky podle názoru sudích porušili pravidla.

Štajner si děla prostor odmítnutím Kirova
Štajner si děla prostor odmítnutím Kirova

S tím nesouhlasí Jiří Štajner. "Viděl jsem, že faulují Fleišmana. Šlo jen o to, aby to rozhodčí odpískal. Spíš bych se divil, kdyby ne. Pískal totiž skoro každý kontakt," uvedl liberecký kapitán.

Sudí na druhé straně v závěru odvolal penaltu, kterou zapískal po faulu na Kušníra. "Všichni si mysleli, že je to penalta, dokonce i soupeř. Vždyť už rozhodčí vytahoval kartu, ale pak zase penaltu odvolal kvůli ofsajdu," divil se Štajner.

Liberec do odvety v daleké Asii pojede v lepší pozici, vyhráno ale nemá. "Víme, že naše hra nebyla dobrá a čas do odvety není dlouhý. Musíme začátek sezony zvládnout za pochodu a uspět i silou vůle," tuši Šilhavý.

Odveta s Karagandou je na programu příští týden v úterý.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud