6. března 2013 • 08:22

Mourinho bránil Fergusona: Lepší tým prohrál, překvapil kouč

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno Cuneyt Cakir na Old Trafford jen tak nezapomenou. Turecký sudí přísným vyloučením Naniho ovlivnil osmifinálovou odvetu Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Realem Madrid, po které se z postupu radoval soubor José Mourinha. "Chápu frustraci hráčů United," uvedl po utkání kouč "bílého baletu".



Vytočený Ferguson na pozápasovou tiskovou konferenci raději nepřišel, hráči dostali zákaz mluvit. Na Old Trafford cítí obrovské rozčarování. Vyloučení Naniho v 56. minutě ovlivnilo duel, který měli United díky vedení 1:0 lépe lépe rozjetý.

"Kvůli špatným verdiktům budu rozhodčí vždycky kritizovat. Byl to od Naniho tvrdý zákrok, ale klidně ho sudí mohl potrestat žlutou kartou," vrátil se ke spornému momentu José Mourinho.

"Když někdo kvůli ovlivnění zápasu křičí, já budu vždycky ten první. Vím, jaké je hrát v deseti lidech semifinále Ligy mistrů. Tady to mělo stejný vliv jako před dvěma lety, kdy byl proti Barceloně vyloučen Pepé," dodal portugalský stratég.


Do doby, než šel Nani za zákrok na Arbelou pod sprchu, United kontrolovali zápas. Pak ale Mourinho oživil hru nasazením Modriče a oslabený tým nebyl schopen čelit tlaku rozjetého Realu. Modrič srovnal, Ronaldo otočil výsledek a bylo vymalováno.

"Budu upřímný, dneska prohrál lepší tým. Ale proti deseti jsme naší hru zvedli a s Lukou (Modričem) a Kaká za Higuaínem jsme prvních deset minut dělali soupeři velké problémy," hodnotil Mourinho.

"Takový tlak už United v deseti lidech nezvládli bránit, za to si zasloužíme uznání. Po našich dvou gólech jsem pochopil, jakým lídrem je Alex Ferguson a jak dokáže působit na mužstvo. Vůbec jsme nemohli kontrolovat balon, což mě frustrovalo," pokračoval Mourinho.

V klíčových momentech podržel hosty gólman Diego López, který bravůrními zákroky zlikvidoval několik gólových šancí. "V kritických chvílích nám vítězství udržel Diego. V Madridu byl mužem zápasu David de Gea (gólman United), dneska náš Diego López," souhlasil kouč "bílého baletu".

Mourinho se Fergusona zastal i v situaci, kdy na lavičce nechal hvězdného Waynea Rooneyho. "Myslím, že by každé rozhodnutí sira Alexe mělo být uznávané jako správné a nediskutovat nad ním. On je nejlepší, on píše historii. Vy jste proti němu nikdo, já jsem nikdo. Jeho tým byl velmi dobře organizovaný," zdůraznil "Mou" před novináři.

Nani vyfasoval za svůj karatistický kop červenou kartu a musel z placu. Nepomohly ani protesty Ryana Giggse. Real Madrid pak vyhrál na Old Trafford 2:1
Nani vyfasoval za svůj karatistický kop červenou kartu a musel z placu. Nepomohly ani protesty Ryana Giggse. Real Madrid pak vyhrál na Old Trafford 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud