23. dubna 2013 • 22:41

VIDEO: Müller, Gomez, Robben, Müller – takhle popravili Barcu!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezastavitelný! To je v současnosti bavorský velkoklub Bayern Mnichov. V úvodním semifinále Ligy mistrů si na jeho hřišti ani neškrtla slavná Barcelona. V půli mohla být ráda, že prohrává jen 0:1. Když pak po pauze hrubě chyboval Victor Valdés a míč skončil opět v jeho síti, muselo být Kataláncům jasné, že hrozí debakl. Ten také přišel. Barca padla 0:4.



Bavorský kolotoč se roztočil hned od začátku. Barca se nestačila na půdě nových německých šampionů divit, jak ji Bayern cvičí. Němci mohli litovat jen toho, že v první půli udeřili pouze jednou. Gejzír radosti zaplavil ochozy v 25. minutě, kdy skóroval hráč s číslem 25 Thomas Müller a Allianz Arena šílela.

Obrana Barcelony nebyla ve své kůži. Robben při prvním gólu poslal centr před branku, tam se protlačil k hlavičce Dante, míč obloučkem přeletěl k Müllerovi a ten už hlavou poslal míč do sítě. Gólman Victor Valdés neměl nárok, obránce Piqué s účesem ala Collina působil v roli statisty u bavorských oslav.

„Tohle je prostě typický Bayern a jeho hra. To jsou automatismy. Müller dobře věděl, že tam od Danteho dostane míč,“ jásal v televizním studiu fotbalový kouč Příbrami a expert na bundesligu František Straka a jasně odmítl, že by šlo o náhodnou akci.

VIDEO | Sestřih Bayern - Barcelona 4:0

 

Suverenita Barcy ze španělské ligy byla v Mnichově ta tam. Ještě víc do kolen Katálance srazila hrubice Valdése.

Ten porušil čtyři minuty po pauze odvěký brankářský zákon, že když si gólman jde pro centrovaný míč, musí ho mít. Jenže Valdés se na půli cesty zastavil a hosté za to pykali. Müller připravil ideální pozici Gómezovi a ten skóroval do prázdné branky – 2:0.

Euforie fanoušků neznala mezí. A destrukce Barcelony rozhodně v tu chvíli neskončila. Bavorská mašina totiž brzy udeřila znovu. Robben se prohnal po pravé straně do pokutového území a prostřelil brankáře. To už byl pro Bayern výsledek snů a Allianz Arena spustila oslavné chorály na znamení triumfu.

Počtvrté lovil Valdés míč ze sítě necelých deset minut před koncem, kdy v pádu skóroval Müller. Barcelonští v tu chvíli cítili bezmoc, když Müller pochodoval s rukama nad hlavou za branku a přijímal gratulace spoluhráčů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
4:0
ONLINE
23. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 25. Müller, 49. Gomez, 73. Robben, 82. Müller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Müller (83. Pizzaro), Ribéry (88. Shaqiri) – Gomez (70. Luiz Gustavo).Trenér: Jupp Heynckes.

Hosté: Valdés – Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Alexis Sánchez, Messi, Pedro Rodríguez (83. Villa).Trenér: Tito Vilanova.

Karty

Domácí: Gomez, Javi Martínez, Schweinsteiger

Hosté: Bartra, Alexis Sánchez, Jordi Alba, Iniesta

Rozhodčí

Kassai – Erös, Ring – Bognar, Fabian (všichni Maďarsko)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

68 000 diváků

Radost Bayernu Mnichov po druhé brance Maria Gomeze.
Radost Bayernu Mnichov po druhé brance Maria Gomeze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud