Jonáš Bartoš
17. září 2013 • 13:19

Plzeň dostala školu. Mladíky v Lize mistrů vytrestal Manchester City

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznali, co je to fotbalová kvalita. Plzeňští mladíci s devatenáctkou Manchesteru City prohráli vysoko 1:4. V rámci UEFA Youth League, jejíž zápasy předcházejí utkáním Ligy mistrů dospělých, pocítili na vlastní kůži obrovskou sílu nabušeného soupeře. Přes nepříznivý výsledek šlo o poučnou konfrontaci, která západočeským dorostencům pomůže v dalším fotbalovém růstu.



Zápas Plzeň U19 - Manchester City U19 ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY

Liga mistrů zavedla pro letošní ročník zajímavou novinku, takzvanou UEFA Youth League. V ní se střetávají mladé výběry týmů, které hrají v hlavní soutěži. Díky tomu devatenáctka Viktorie Plzeň mohla změřit síly se stejně starým výběrem Manchesteru City.

Ve větrném a chladném úterním dopoledni na plzeňském stadionu v Luční ulici bylo od prvních minut jasné, jaký z týmů má navrch. Manchester City přivezl kvalitní tým plný mladíků z celého světa, který se na hřišti dokázal prosadit.

Kouč hostů? Patrick Vieira

Výběr, který trénuje bývalý francouzský mistr světa a dlouholetý hráč Arsenalu Patrick Vieira, převyšoval domácí hráče v rychlosti, síle, technice i taktické vyspělosti. Už v desáté minutě se trefil z přímého kopu Bytyqi a nasměroval anglický celek k výhře.

City po poločase vedlo 2:0, nebýt zásahů domácího gólmana Jurašiho, mohl anglický tým vést ještě vyšším rozdílem.

Po přestávce snížili domácí zásluhou krásné hlavičky Kratochvíla, který zužitkoval centr výborně hrajícího Rumla. Chvíli poté ale anglický celek přidal další dva góly a bylo hotovo. Ve zbytku poločasu už jen kontroloval výsledek a domácí už k ničemu nepustil.

Daniel Boček v souboji s Ashley Smithem -Brownem
Daniel Boček v souboji s Ashley Smithem -Brownem

První zkušenost

V sestavě City se objevili i hráči, kteří jsou v kádru A týmu pro Capital One Cup, kde anglické celky dávají šance svým mladíkům. Na trávníku byla jejich kvalita znát. Rychlé a přesné kombinace po zemi, k tomu individuální kvality ve hře jeden na jednoho.

Plzeňští se snažili, bojovali ze všech sil, ale na kvalitu hostujícího celku neměli. Je to logické. Možnosti výběru hráčů, ze kterých soupeři skládají své sestavy, jsou u obou týmů úplně jinde.

Západočeši tak mají za sebou první vekou konfrontaci se špičkovým evropským týmem. V rámci Ligy mistrů pro mladé se utkají ještě s Bayernem Mnichov a CSKA Moskva.

UEFA Youth League fotbalistů do 19 let - 1. kolo:
Základní skupina D:
Viktoria Plzeň - Manchester City 1:4 (0:2)
Branky:
51. Kratochvíl - 31. a 63. Marcos Lopes, 10. Bytyqi, 54. Cole.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud