Jonáš Bartoš
4. listopadu 2013 • 16:30

Horváth je osobnost! Připomíná mi Matthäuse, smál se Schweinsteiger

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pep Guardiola ho před minulým zápasem Bayernu s Viktorií Plzeň chválil, řeč na Pavla Horvátha přišla i na tiskové konferenci před úterní odvetou. Záložník Bastian Schweinsteiger západočeského kapitána dokonce přirovnal k Lotharu Matthäusovi, jedné z největších legend německého fotbalu.



Bayern Mnichov do Plzně dorazil s jasným cílem. Sebrat tři body a pokud možno si s předstihem zajistit postup do osmifinále Ligy mistrů. Stačí mu na to získat víc bodů než CSKA Moskva v souběžně hraném duelu proti Manchesteru City.

„Tenhle zápas je pro nás hodně důležitý. Plzeň hraje ve výborné formě, když naposledy vyhrála 6:1 (páteční ligový zápas s Jabloncem). Musíme zůstat koncentrovaní, domácím určitě pomůžou fanoušci. Chceme předvést dobrý výkon a odvézt si tři body. Určitě to bude zajímavá podívaná,“ uvedl Bastian Schweinsteiger.

Fotbalisté Bayernu Mnichov dorazili do Plzně
Video se připravuje ...

Vedle běžných předzápasových frází se pochvalně zmínil o nejzkušenějším hráči Plzně, osmatřicetiletém Pavlu Horváthovi.

„Pro mě je to skvělý fotbalista, i když nemá typickou postavu a je starší. Určitě je to fajn člověk, po zápase v Mnichově jsme si vyměnili dresy. Jde o velkou osobnost Plzně,“ řekl Schweinsteiger.

„Trochu se podobá Lotharu Matthäusovi,“ prozradil 29letý záložník. „Tedy obličejem, ne postavou,“ dodal s úsměvem.

Bayern před 14 dny vypráskal Plzeň v Mnichově 5:0, českému mistrovi nedovolil jedinou střelu na bránu. Podle hráčů bavorského giganta ale v úterý půjde o úplně jiný zápas.

Bastian Schweinsteiger poslouchá Maria Götzeho při tiskové konferenci Bayernu Mnichov v Plzni
Bastian Schweinsteiger poslouchá Maria Götzeho při tiskové konferenci Bayernu Mnichov v Plzni

„Pro Plzeň to u nás bylo speciální utkání, všichni se moc snažili. Teď před vlastním publikem by to měli mít jednodušší. Určitě se budou snažit hrát víc dopředu a překvapit. My se soustředíme na vlastní výkon, chceme vyhrát,“ neskrýval Schweinsteiger.

„Naším cílem je tady získat tři body a postoupit co nejrychleji do osmifinále Ligy mistrů. Tohle je pro nás opravdu důležité,“ doplnil svého kolegu ze záložní řady Mario Götze.

Pokud Bayern v Plzni získá tři body, v Lize mistrů zvítězí podeváté v řadě (poslední prohra je z jarní odvety osmifinále proti Arsenalu – 0:2) a vyrovná rekordní šňůru Barcelony.

„Když máme možnost zlomit takový rekord, pochopitelně se o to budeme snažit. Můžeme dosáhnout velkého úspěchu,“ uznal Schweinsteiger.

Utkání základní skupiny Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a Bayernem Mnichov je na programu v úterý od 20:45, sledovat ho budeme na iSport.cz online.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud