Jonáš Bartoš
4. listopadu 2013 • 20:25

Vysmátý trénink Bayernu: Guardiola ze srandy nakopl Ribéryho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Na plzeňském trávníku se v pondělí večer proháněly největší hvězdy světového fotbalu. Lahm, Neuer, Ribéry, Müller, Götze, Schweinsteiger. Koho sledovat dřív? Trénink Bayernu před úterním zápasem Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň (20:45, ONLINE na iSport.cz) nabídl velkou podívanou. Veškeré dění na trávníku sledoval Pep Guardiola, šéf německých hvězd. Příliš pokynů nevydával. Ale když už něco hráčům chtěl sdělit, učinil to hodně rázně.



Hodnota kádru Bayernu dělá podle serveru transfermarkt.de astronomických 483,65 milionu eur (zhruba 12,5 miliardy korun). Nejen tohle číslo vyjadřuje, jaká obrovská síla na plzeňský fotbalový stadion přijela.

Úvodní čtvrthodina tréninku německého mistra, která byla zpřístupněna médiím, proběhla v poklidném tempu. Uvolnění hráči si většinu času jen pohrávali s balonem, kopalo se maximálně báčko v lehkém tempu.

Trénink fotbalistů Bayernu Mnichov před úterním utkání Ligy mistrů s Viktorií Plzeň.
Trénink fotbalistů Bayernu Mnichov před úterním utkání Ligy mistrů s Viktorií Plzeň.

Když trenér Guardiola procházel kolem Ribéryho, francouzskou hvězdu lehce nakopl do lýtka. Oba se nevinnému fórku usmívali a dávali najevo, jaká pohoda v kádru německého šampiona panuje. Španělský kouč, který do Plzně přijel nastydlý s ochraptělými hlasivkami, mockrát k hráčům nepromlouval.

Když už ale začal mluvit, dělal to pořádně. Například kapitána Lahma si krátce po zahájení tréninku vzal stranou a dlouze mu cosi vysvětloval. Pravděpodobně to, co si od něj na hřišti v úterý večer představuje.

Guardiola je známý perfekcionista, vyžaduje profesionalismus a stoprocentní koncentraci. Před Boatengem šermoval rukama tak důkladně, až svého obránce málem zasáhl do obličeje.

S Franckem Ribérym odcházel z trávníku jako poslední. V ten moment už na hřiště vybíhala ke svému tréninku plzeňská parta a novináři už opět směli k hřišti. Guardiola byl i na konci tréninku v dobré náladě, s francouzským hráčem mířili do šaten v družném hovoru plném vtípků.

Takový je současný Bayern. Sice plný hvězd, ale podle chování v Plzni rozhodně bez hvězdných manýrů.

Sympaťáci z Bayernu, v Plzni se fanouškům podepisoval i Ribéry
Video se připravuje ...

Úvodní čtvrthodina tréninku německého mistra, která byla zpřístupněna médiím, proběhla v poklidném tempu. Uvolnění hráči si většinu času jen pohrávali s balonem, kopalo se maximálně báčko v lehkém tempu.Foto Barbora Reichová SPORT

Hodnota kádru Bayernu dělá podle serveru transfermarkt.de astronomických 483,65 milionu eur (zhruba 12,5 miliardy korun). Nejen tohle číslo vyjadřuje, jaká obrovská síla na plzeňský fotbalový stadion přijela.Foto Barbora Reichová SPORT

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud