Stanislav Hrabě
29. dubna 2014 • 10:40

Prohra, prohra, prohra. Mnichov je pro Real prokleté město

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když mají hráči Realu Madrid nastoupit v německém Mnichovu proti místnímu Bayernu, svírá se jim žaludek. Proklatější město v pohárové Evropě neznají. Z deseti pokusů v bavorské metropoli jen jednou remizovali, jinak jdou od porážky k porážce. Ale pozor - vzhledem k výhře 1:0 v úvodním duelu by jim šest těsných proher (1:2) stačilo k postupu. I peklo někdy může přinášet štěstí.



Zápasy Realu v Mnichově:
LM
Bayern-Real 2:1, duben 2012
Bayern-Real 2:1, březen 2007
Bayern-Real 1:1, březen 2004
Bayern-Real 2:1, duben 2002
Bayern-Real 2:1, květen 2001
Bayern-Real 2:1, květen 2000
Bayern-Real 4:1, březen 2000
Bayern-Real 3:2, březen 1988
PMEZ
Bayern-Real 4:1, duben 1987
Bayern-Real 2:0, duben 1976
Bilance: 9-1-0, skóre: 24:10

Pohled do minulosti říká: Real Madrid na půdě Bayernu Mnichov prohraje. Španělskému klubu však přináší i jednu naději – podlehne tak těsným rozdílem, že mu vítězství 1:0 z úvodního střetnutí bude k postupu do finále Ligy mistrů stačit. Nebo tradici úplně převrátí a poprvé v Mnichově vyhraje

„Musíme zapomenout na špatné vzpomínky a dívat se dopředu,“ stanovil jasnou prioritu obránce „Bílého baletu“ Sergio Ramos. Na bavorskou pohostinnost se běžný turista těší. „Němci jsou moc srdeční, slušně vychovaní, vždycky se o hosty příkladně postarají,“ souhlasí s tímto všeobecným názorem Carlo Ancelotti, italský trenér Realu Madrid.

Uvědomuje si ovšem, že ve fotbale toto pravidlo v žádném případě neplatí. „Čeká nás peklo!“ chystá své svěřence na ostrý boj. Obhájce trofeje Ligy mistrů bude chtít vymazat jednogólové manko a potřetí za sebou postoupit do finále.

Že bude trávník hořet pod nohami, to slibují i hráči Bayernu. „Je tu něco, co mohu okamžitě slíbit,“ burcuje spoluhráče hvězda domácího týmu nizozemský záložník Arjen Robben. „Budeme bojovat od první minuty a vložíme do utkání tolik srdce, kolik jen půjde. Aby nikdo nemohl říct, že jsme na hřišti nenechali všechno,“ ubezpečuje soupeře, že ho čeká pořádná šichta.

Real si jednogólovým náskokem vybudoval slušnou nástupní pozici, ale všichni dobře vědí, že uhájit ji a přeměnit v postup do finále nebude jednoduché. Jeho hráči jedou na mnichovskou půdu, kde se jim tragicky nedaří, proti nim bude stát katalánský kouč Pep Guardiola, jenž jim na lavičce rivalské Barcelony přivodil nejedno příkoří.

Cristiano Ronaldo na tréninku v Allianz Areně
Cristiano Ronaldo na tréninku v Allianz Areně

Ale strach hráči královského klubu nemají. „Trenér Guardiola zná náš tým dobře, ale my se také umíme připravit na mužstva, která vede,“ nastiňuje, že výhoda je oboustranná, francouzský útočník Karim Benzema. Právě on přesným zásahem v 19. minutě prvního střetnutí dodal Realu víru, že sen o získání jubilejního desátého triumfu v nejprestižnější klubové soutěži na světě je reálný. I přesto, že v cestě stojí obhájce titulu.

Euforie mnichovských fanoušků je veliká, nikdo nepochybuje, že Bayern španělského hosta smete. Trenér Guardiola ovšem soupeře nepodceňuje. A odhaduje, že Real bude nebezpečný i dopředu. „Vím, že Real bude chtít dát gól, že sem nepřijel 90 minut bránit,“ předpokládá, s jakým záměrem hosté přijedou.

Madridští nastoupí ve městě, kde se jim tragicky nedaří. Ovšem většina předchozích porážek by znamenala konečný jásot ve španělském táboře, protože dokázali venku skórovat. Zlatá Benzemova trefa z prvního duelu se tak může znovu zhodnotit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud