29. dubna 2014 • 21:49

Mám jich PATNÁCT, slavil Ronaldo, který překonal Messiho rekord

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo překonal v dnešní odvetě semifinále s Bayernem Mnichov střelecký rekord Ligy mistrů. Devětadvacetiletý kanonýr, který přispěl k výhře "Bílého baletu" 4:0 dvěma zásahy, jako první fotbalista v historii soutěže dokázal v jedné sezoně vstřelit šestnáct branek.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
0:4
ONLINE
29. dubna
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí:

Hosté: 16. Ramos, 20. Ramos, 34. Ronaldo, 89. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Kroos, T. Müller (72. C. Pizarro), Schweinsteiger, Ribéry (71. Götze) – Mandžukić (46. Martínez).

Hosté: Casillas (C) – Carvajal, Sergio Ramos (75. Varane), Pepe, Coentrão – Modrić, Alonso, di María (84. Casemiro) – Bale, Benzema (80. Isco), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Raeder, van Buyten, Rafinha, Martínez, Götze, Højbjerg, Pizarro

Hosté: López, Varane, Marcelo, Casemiro, Isco, Illarramendi, Morata

Karty

Domácí: Dante

Hosté: Alonso

Rozhodčí

Proenca – Miranda, Trigo (všichni Portugalsko)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

68 000 diváků

Ronaldo, držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa za uplynulý rok, se osamostatnil v čele tabulky před rivalem Lionelem Messim z Barcelony a bývalým hráčem AC Milán Josém Altafinim, kteří skórovali v jednom ročníku čtrnáctkrát.

Cristiano Ronaldo slaví třetí branku Realu
Cristiano Ronaldo slaví třetí branku Realu

Branka, kterou Ronaldo zvýšil v Allianz Areně ve 34. minutě na 3:0, byla rekordní i z týmového hlediska. Pro Real šlo o 36. trefu v sezoně Ligy mistrů, dosavadním rekordem bylo 35 gólů.

Ronaldo se trefil po parádní akci na tři doteky: Benzama vysunul Balea, který nádherně předložil míč Ronaldovi, a ten prostřelil Neuera. Rekordní střelec pak radostně rukama ukazoval patnáctku.

A aby toho nebylo málo, připsala si portugalská hvězda ještě jeden zásah. V poslední minutě zápasu z přímého kopu podstřelil domácí zeď a mohl si na svou pomyslnou střeleckou pažbu vyrýt šestnáctkou čárku.

Celkem má devětadvacetiletý Portugalec v Lize mistrů na kontě 66 zásahů a pouze jeden ztrácí v historické tabulce střelců na druhého Messiho. První je někdejší kanonýr Realu Raúl s 71 góly.


Bayern Munich 0 - 3 Real Madrid Cristiano... by everest5960

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud