6. června 2014 • 21:00

Crvená Zvezda nesmí do Ligy mistrů. UEFA jí to zakázala kvůli dluhům

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Crvené Zvezdy Bělehrad si v příští sezoně o Ligu mistrů nezahrají. UEFA srbskému šampionovi zakázala start v soutěži kvůli nesplaceným dluhům. Slavný bělehradský klub měl startovat ve 2. předkole, v dalším kole mohl narazit na pražskou Spartu.



Vítěz Poháru mistrů evropských zemí, který Lize mistrů předcházel, z roku 1991 podle UEFA porušil pravidla finančního fair play a nesplnil podmínky udělení licence. Crvena Zvezda, která měla v Lize mistrů startovat po sedmi letech, má nyní 10 dní na odvolání ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

UEFA zatím neoznámila, který klub Crvenou Zvezdu nahradí. Pravděpodobně to bude Partizan Bělehrad, který v srbské lize obsadil druhé místo.

Sankcím UEFA čelí i Srbská fotbalová asociace za to, že Crvené Zvezdě udělila licenci. Přitom v loňském roce klub neplatil několik měsíců hráčům mzdu a údajně dlužil 50 milionů eur (asi 1,37 miliardy korun).

UEFA dnes také vyřadila z příštího ročníku Evropské ligy turecké kluby Sivasspor a Eskisehirspor, jež byly zapleteny do úplatkářského skandálu s Fenerbahce v sezoně 2010/11. Sivasspor měl hrát v třetím předkole EL, Eskisehirspor v druhém. Nahradí je Karabukspor a Bursaspor.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud