9. prosince 2014 • 04:30

Vaclík a Suchý chtějí postup. 5 důvodů, proč Basilej vyřadí Liverpool

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají před sebou nejdůležitější bitvu ve své kariéře. Čeští fotbalisté Basileje Tomáš Vaclík a Marek Suchý chtějí dobít slavný Anfield. Právě na stadionu Liverpoolu budou dnes se svým týmem bojovat o postup ze skupiny Ligy mistrů, ke kterému jim stačí i remíza. Nejen lepší výchozí pozice hraje ovšem ve prospěch švýcarského týmu. Podívejte se na 5 důvodů, díky kterým slavného soupeře mohou zaskočit.



Basilej je ve formě

Výborný výkon švýcarského týmu bude v klíčovém duelu povinností. A fanoušci Basileje nemají důvod se o formu svých miláčků obávat. Švýcarský mistr válí, ligu vede už o 8 bodů. Z posledních devíti zápasů ho dokázal porazit jen Real Madrid.

Na české opory je spolehnutí

Obránce Marek Suchý i brankář Tomáš Vaclík se stali po svém příchodu okamžitě klíčovými hráči Basileje. To dokazuje i fakt, že oba nechyběli v Lize mistrů zatím jedinou minutu. Suchý byl dvakrát v sestavě kola, Vaclík pomohl několika skvělými zákroky.

Špatná ofenziva Liverpoolu

Liverpool bude muset na domácí půdě bezpodmínečně vyhrát, remíza mu nestačí. A to není pro domácí dobrá zpráva. S útoky do zavřené obrany má velké problémy. Slavný celek se stále ještě nevypořádal s odchodem Luise Suáreze , navíc ho trápí zraněný Daniel Sturridge. Angažmá Maria Balotelliho se zatím jeví jako tah vedle...

Anfield není pevnost

„Diváci v zádech jsou naše výhoda,“ tvrdí před zápasem trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. Jenže nemá tak úplně pravdu. „The Reds“ na svém slavném stadionu vyhráli letos z 12 utkání jen pětkrát. V Lize mistrů vydřeli tři body nad Ludogoretsem (2:1) až v nastavení, s Realem (0:3) utrpěli nejhorší domácí porážku ve své pohárové historii.

Basilej to na anglické týmy umí

Statistika samozřejmě zápasy nevyhrává, ale tohle nemůže být náhoda. Basilej to na anglické soupeře prostě umí. Z devíti zápasů v Lize mistrů prohrála s týmem z Premier League pouze jednou, posední čtyři duely dokonce vyhrála. A teď udělá vše pro to, aby na skvělou sérii navázala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud