19. března 2015 • 11:00

Chobotnice Hart! Gólman City ohromil i Messiho, ale na konci smutnil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Gólman Manchesteru City Joe Hart si ve středeční osmifinálové odvetě fotbalové Ligy mistrů v Barceloně připsal rekordních deset zákroků a pochvalu mu složil i soupeřův hvězdný útočník Lionel Messi, na postup to ale stejně nestačilo. V zápase jednou kapituloval a úřadující anglický šampion po prohře 0:1 stejně jako před rokem s katalánským klubem vypadl.



"Měl jsem hodně práce, ale od toho tu jsem, abych dělal zákroky. Hodně mě trefovali, někdy jsem měl i štěstí. Ale nakonec to bylo jedno. Snažili jsme se předvést maximum, ale Barcelona byla lepší," uvedl Hart.

Sedmadvacetiletý reprezentační gólman inkasoval jen v 31. minutě poté, co ho obloučkem překonal Ivan Rakitič, jinak mezi tyčemi přiváděl barcelonské hvězdy k zoufalství. Jako první v této sezoně Ligy mistrů si v jednom utkání připsal alespoň deset zákroků a dvakrát mu také pomohla tyč.

VIDEO | Podívejte se na sestřih Hartových zákroků

"Ani pořádně nevím, jak jsem přestál úvodní šanci Neymara . Vím, že hráči Barcelony pokaždé přemýšlejí nad tím, jak ještě přihrát. Proto jsem se snažil přinutit je k tomu, aby co nejvíc spěchali a stříleli," popsal Hart svou taktiku.

Pochvalu si vysloužil i od Messiho, kterému v závěru prvního zápasu v Anglii (1:2) chytil penaltu a ve středeční odvetě na Nou Campu mu nedovolil přidat 76. gól v soutěži, jímž by se hvězdný Argentinec osamostatnil v čele historické střelecké tabulky.

"Joe byl naprosto fenomenální. Vždy jsem věděl, že je to prvotřídní gólman, ale tímhle výkonem mě ohromil. Dokázal zastavit úplně všechno - rukama, nohama, tělem. Úžasné," vysekl Hartovi poklonu Messi.

"Je pěkné chytit Messimu penaltu, chtěl jsem, aby se to v součtu dvojzápasu počítalo, ale nakonec to bohužel nemělo vliv, což je škoda. Musíme se oklepat a nyní se soustředit na ligu," dodal Hart.

Brankář City Joe Hart svému celku postup nevychytal
Brankář City Joe Hart svému celku postup nevychytal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud