Jakub Dvořák
14. dubna 2015 • 23:34

VIDEO: Hrdina Oblak vymazal Bílý balet. Zuby si lámal Bale i James

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní večer se nesl v jeho režii. Brankář Atlétika Madrid Jan Oblak několikrát podržel své spoluhráče a nedovolil Realu Madrid v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů (0:0) vstřelit gól. Zuby si na něm vylámali jak Gareth Bale, tak i James Rodríguez, kteří patřili v dresu Realu k nejaktivnějším střelcům. Slovinský gólman měl prostě v brance nápis „ZAVŘENO“.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0
ONLINE
14. dubna
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Sestavy

Domácí: Oblak – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (C) – Turan, Griezmann (77. Raúl García), Koke (83. F. Torres) – Mandžukić.

Hosté: Casillas (C) – Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Moyà, Gámez, Giménez, Tiago, García, Ñíguez, Torres

Hosté: Navas, Pepe, Arbeloa, Khedira, Isco, Illarramendi, Jesé

Karty

Domácí: Mandžukić, Raúl García, M. Suárez

Hosté: Ramos, Marcelo

Rozhodčí

Mažič – Ristič, Djurdjevič (všichni Srbsko).

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Začalo to hned ve třetí minutě. Gareth Bale vypíchl obráncům míč a řítil se osamocen na domácího brankáře. Bale už si míč šteloval na svoji silnou levačku, ale aktuální jednička Atlétika byla proti. Oblak Baleovu střelu zázračně vytáhl.

Ve 30. minutě to Velšan zkusil znovu. A opět neúspěšně. Jeho dalekonosnou střelu Oblak kryl a držel dál čisté konto, které bylo pro odvetu na stadionu Realu velmi cenné.

VIDEO: První šance Garetha Balea

VIDEO: Druhá šance Balea 

 

Pak iniciativu převzal Kolumbijec James Rodríguez. Ve 37. minutě se dostal k míči a ukázkovou šajtlí pořádně protáhl Oblaka. Slovinský brankář ale opět střelu vyškrábl ven.

Poslední velký moment ukázal brankář Rojiblancos opět proti Jamesovi. Jeho střílený centr u konce prvního poločasu mířil do branky. Oblak ale předvedl další akrobatický zákrok a záložníka Realu vymazal.

VIDEO: Parádní šajtle Jamese

VIDEO: Střílený centr Jamese

 

„Real byl v prvním poločase značně lepší. Ale naštěstí si na mě nepřišli,“ vykládal po utkání v televizním rozhovoru šťastný Oblak.

Není se čemu divit. V týmu úřadujícího španělského mistra to nemá jednoduché. V brance se dosud střídal s kolegou Miguelem Moyou, který s ním v létě přišel do klubu. Jenže Španěl Moya se v březnovém osmifinále proti Leverkusenu zranil a do hry musel právě jeho konkurent Oblak.

Slovinec odchytal 70 minut a udržel proti německému klubu důležitou nulu, která přispěla k postupu do čtvrtfinále. Nastartoval tím tak šnůru zápasů, kdy dokázal čtyřikrát za sebou udržet čisté konto. Překonat ho dokázali až fotbalisté Málagy.

Ve čtvrtfinálovém duelu s Realem tak navázal na svoji úspěšnou sérii a živí dál postupovou naději Atlétika, které pojede na hřiště Realu s čistým štítem.

Mario Mandžukič si marně stěžoval u sudího na faul Sergia Ramose, který mu protrhl obočí loktem.
Mario Mandžukič si marně stěžoval u sudího na faul Sergia Ramose, který mu protrhl obočí loktem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud